4.04.2013

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση της Ψυχικής Υγείας

Κοινό Δελτίο Τύπου εξέδωσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Καραγγιανίδης (βουλευτής Δράμας) και Χρήστος Μαντάς (βουλευτής Ιωαννίνων), σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν σωματεία και εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Σήμερα Πέμπτη 4/4 οι εργαζόμενοι/ες σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων (ΣΕΨΑΕΚΟ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας με κύριο αίτημα τη συνάντηση με τον Υπουργό υγείας Α. Λυκουρέντζο, αίτημα το οποίο τελικά δεν ικανοποιήθηκε.
Οι εργαζόμενοι/ες διεκδικούν μεταξύ άλλων την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έχει καθυστερήσει για διάστημα μεγαλύτερο των 11 μηνών καθώς και την έγκαιρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση της Ψυχικής Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Καραγιαννίδης και Χρήστος Μαντάς παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων και ενημερώθηκαν σχετικά με τα δίκαια αιτήματά τους αλλά και για την δραματική υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στις δομές  ψυχικής υγείας, την οποία οι πολιτικές της ακραίας λιτότητας και των αλλεπάλληλων περικοπών έχουν προκαλέσει.
Σε μία συγκυρία κατά την οποία η κοινωνική πολιτική διαλύεται ο αγώνας των εργαζομένων στις δομές Ψυχικής Υγείας ανοίγει το δρόμο για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και για την διεκδίκηση της δημιουργίας ποιοτικών και ισότιμα προσβάσιμων δομών ψυχικής υγείας.

Χρήστος Καραγιαννίδης
Χρήστος Μαντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου