4.04.2013

Απρόκλητη επίθεση στους εργαζόμενους και τους λήπτες...και το Υπουργείο τα παραμύθια του




Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ


Σήμερα 4 Απρίλη στη συγκέντρωση που καλούσαν 9 σωματεία εργαζόμενων στην ψυχική υγεία και ενώ εκπρόσωποι εργαζόμενων και ληπτών ήταν εντός του Υπουργείου σε συνάντηση με τον γ.γ. Καλλίρη τα ΜΑΤ τα οποία είχαν παραταχθεί στην είσοδο του κτιρίου επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με κλωτσιές και ρίψη χημικών!

Απρόκλητη επίθεση στους εργαζόμενους και τους λήπτες...

Αρχικά επιχειρήθηκε να κατεβάσουν τα ρολά της εισόδου του Υπουργείου αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση στο χώρο και ενώ κόσμος από τα σωματεία ήταν εντός του κτιρίου. Οι εργαζόμενοι εξοργίστηκαν και κινήθηκαν προς την είσοδο του Υπουργείου. Τότε κάτω από τα ρολά τα ΜΑΤ που ήταν εντός της εισόδου άρχισαν να κλωτσούν τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα μια δεύτερη διμοιρία άρχισε να ψεκάζει εργαζόμενους και λήπτες από κοντινή απόσταση στο πρόσωπο με χημικά.
Τα όσα ακολούθησαν με ανθρώπους, εργαζόμενους και λήπτες, να προσπαθούν να πάρουν ανάσα εν μέσω ξύλου και χημικών είναι πραγματική ντροπή και αποκαλυπτικές για το που έχουμε φτάσει.

...και το Υπουργείο τα παραμύθια του

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων αποχώρησαν, με την εξέλιξη αυτή, από τη συνάντηση με τον γ.γ. καλώντας τους υπεύθυνους να σταματήσουν την επίθεση. Έτσι κι αλλιώς το μόνο που ψελλίζανε στο Υπουργείο και σήμερα ήταν ότι θα πιέσουν, θα ψάξουν, θα προσπαθήσουν. Το συμπέρασμα είναι ένα: Σε όποιον κινητοποιείται και διεκδικεί τα δικαιώματα του αντί δικαίωσης προσφέρεται μόνο καταστολή.

Οι αγώνες μας μονόδρομος

Αυτό που μας μένει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο ούτε να δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες, εξαθλιωμένοι και εμείς μαζί με τα άτομα που φροντίζουμε, ούτε να περιμένουμε ή να ελπίζουμε. Οι δομές θα κλείσουν σύντομα αν δεν δοθούν άμεσα χρήματα. Λήπτες και εργαζόμενοι θα μείνουμε στο δρόμο. Έτσι απλά είναι τα πράματα. Η σημερινή κινητοποίηση θα πάρει αξία αν συνεχιστεί με επόμενες, με κλιμάκωση και συντονισμό με άλλους χώρους της υγείας που είναι σε κινητοποίηση(πχ ΟΚΑΝΑ).

Οι παρόντες στη σημερινή κινητοποίηση, εκπρόσωποι σωματείων καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να ξεκινήσουμε έναν αγώνα που είναι μονόδρομος. Καλούμε να παρθούν αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις ανά πόλη την επόμενη εβδομάδα, η ημέρα που προτάθηκε είναι η Τετάρτη 10/04, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και αλλού. Την πρόταση αυτή στηρίζουν και οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ που είχαν επίσης συγκέντρωση στο ΥΥΚΑ σήμερα και χτυπήθηκαν εξίσου από την αστυνομία.

Θα ακολουθήσει σύντομα κάλεσμα σωματείων για τις επόμενες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου