4.17.2013

Ανθρωποθυσίες στο δημόσιο, διάλυση στην υγεία: 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία, συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Ημέρα κινητοποιήσεων σε δύο μέτωπα η σημερινή: 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στην υγεία, ενώ συλλαλητήριο για τις απολύσεις στο δημόσιο διοργανώνει σήμερα στις 12 η ΑΔΕΔΥ


Κινητοποιήσεις και 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην υγεία: «Η Υγεία νοσεί»

11.30 π.μ.:  Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών έξω από το υπουργείο Υγείας
Γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών», που οδηγούν σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων, μονάδων, διαθεσιμότητα και απολύσεις.
Διεκδικούν την άμεση καταβολή δεδουλευμένων, προσλήψεις προσωπικού και καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για κήρυξη 24ωρης απεργίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για 6ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.


Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει για τα Πανυγειονομικά Συλλαλητήρια στις 17 Απρίλη:


Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πια δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς οι άνεργοι ξεπερνούν το 30%, πολλοί δουλεύουν ανασφάλιστοι και πολλοί μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι είναι ανασφάλιστοι.
Αλλά και όσοι έχουν πρόσβαση, πληρώνουν χαράτσια στα νοσοκομεία, αυξημένη συμμετοχή στα φάρμακα, ενώ τα νοσοκομεία συρρικνώνονται ή ακόμη και κλείνουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διεκδικεί ένα νέο αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο και με επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση.

(ολόκληρη η ανακοίνωση)

Το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοσιοϋπαλληλική ομοσπονδία:

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης «ανοίγουν το δρόμο» για τη δημιουργία "βιομηχανίας απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων" τα επόμενα χρόνια, καταργώντας πρακτικά και οριστικά τη μονιμότητα, κατά παράβαση της ουσίας των διατάξεων του Συντάγματος (!) 
Απολύσεις αποδεδειγμένα "επίορκων" Δημοσίων Υπαλλήλων έπρεπε να έχουν γίνει "χθες"». (Διαβάστε ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση).
Το συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι, ενώ η ΑΔΕΔΥ κήρυξε, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο Συλλαλητήριο, Στάση Εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου