4.03.2013

Κινητοποίηση Σωματείων κι Εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία αύριο στις 10.30 στο υπουργείο υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το αίτημα για αύξηση του ποσοστού διάθεσης του ΚΑΕ 2544 της ψυχικής υγείας κατά 75% τείνει προς απόρριψη. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί όλους τους φορείς σε αδιέξοδο καθώς απορρίφθηκε ταυτόχρονα και το αίτημα της επέκτασης της ασφαλιστικής ενημερότητας. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται στο ότι θα διατεθούνε για το Β τρίμηνο του 2013 μόνο 10 εκ. €.

Από τα 10 εκ € στους εργαζόμενους θα φτάσουν ελάχιστα ή καθόλου χρήματα καθώς έχουν λήξει οι ασφαλιστικές ενημερότητες σχεδόν σε όλους τους φορείς.

Πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στις δομές ψυχικής υγείας είναι απλήρωτοι από 6 ως 11 μήνες και θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο 2013 για να τους καταβληθούν ελάχιστες μισθοδοσίες. Δυστυχώς τα προβλήματα ολοένα και μεγαλώνουν με άμεσο και ορατό κίνδυνο την βιωσιμότητα των δομών.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν την Πέμπτη 4/4/13 10:30 πμ. με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο υγείας στην Αριστοτέλους 17 με αίτημα την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά να παραστεί στη συγκέντρωση. Επίσης καλούμε και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας!!

Αναγκαία η παρουσία όλων….

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν:

I. Σωματείο εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ. ΔΡΑΜΑΣ
II. Σωματείο εργαζομένων Ε.Ψ.Υ.Κ.Α ΔΡΑΜΑΣ
III. Σωματείο εργαζομένων Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
IV. Σωματείο εργαζομένων ΕΔΡΑ Αθηνών
V. Σωματείο εργαζομένων ΠΥΞΙΔΑ Ιωαννίνων (εργαζόμενοι από τους φορείς Ε.Π.Ρ.Ο.Ψ.Υ.Η, εργαζόμενοι Τ.Α.Κ.Τ., εργαζόμενοι από το Ε.Π.Σ.Ε.Π. και εργαζόμενοι από τον ξενώνα ατόμων με αυτισμό ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ.)
VI. Σωματείο εργαζομένων Συλλόγου εργαζομένων, γονέων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Λάρισας
VII. Εργαζόμενοι του οικοτροφείου ΜΑΖΙ στο φορέα ΔΙΟΔΟΣ Βόλου
VIII. Σωματείο εργαζομένων Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο 
IX. Σωματείο εργαζομένων ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου