4.04.2013

Πρόεδρος εργαζομένων ΟΚΑΝΑ: Συνειδητή απαξίωση για την 'εισβολή' ιδιωτών

από την Αυγή

Επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής δέχθηκαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία και τον ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση και την υποβάθμιση των φορέων. Από την επίθεση υπήρξε ένας ελαφρύς τραυματισμός εργαζόμενου ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Για τους λόγους της κινητοποίησής τους μίλησε στο ρ/σ "Στο Κόκκινο 105,5", ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, Γ. Κακλαμάνης. Όπως είπε λοιπόν, τα προβλήματα των δύο κλάδων είναι κοινά, για την ώρα όμως το μέγεθος είναι διαφορετικό. "Οι εργαζόμενοι στη ψυχική υγεία έχουν ένα χρόνο να πληρωθούν. Σε αυτούς βλέπουμε εικόνες από το μέλλον μας" είπε ο Γ. Κακλαμάνης εξηγώντας ότι για τον ΟΚΑΝΑ, έναν Οργανισμό με 57 δομές που προσφέρει υπηρεσίες σε 8,5 χιλιάδες άτομα και απασχολεί 650 εργαζόμενους, ο προϋπολογισμός του 2013 είναι 18εκατ. ευρώ, όταν μόνο για τη μισθοδοσία απαιτούνται 17εκατ. ευρώ!

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ μίλησε για "κοροϊδία" από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς ο υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος, σε προ ημερών συνάντησή τους, δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να βρεθούν επιπλέον πόροι για την λειτουργία του Οργανισμού μέσα από το υπουργείο Οικονομικών, χθες όμως ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γ. Στουρνάρα, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο απαντώντας στους εργαζόμενους ότι μόνο από τους κωδικούς του υπουργείου Υγείας μπορεί να βρεθούν επιπλέον χρήματα.

"Η απαξίωση είναι συνειδητή" είπε ο Γ. Κακλαμάνης υποστηρίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθείται στρώνει το έδαφος για να εισβάλουν "επενδυτές" και να κερδοσκοπήσουν. "Δεν είναι πισωγύρισμα, είναι βαρβαρότητα" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου