4.16.2013

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ: Καταφανής ο εμπαιγμός μας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας!



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
Μακεδονίας 11, Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 15/04/2013 επρόκειτο να συζητηθεί στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση, την οποία είχε υποβάλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, σχετικά με το θέμα των αχρεωστήτως καταβληθέντων αμοιβών μας. Πρόκειται για έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που καταλογίζει ως αχρεωστήτως καταβληθείσες αμοιβές των εργαζομένων για το χρονικό διάστημα 1999 – 2009. Ο Υπουργός Υγείας είχε δεσμευτεί, σε συνάντηση μας στις 08/04/2013, ότι θα απαντούσε ο ίδιος στην επερώτηση  προκειμένου να εκφράσει με αυτό τον τρόπο την υποστήριξη του στην νομοθετική διευθέτηση του θέματος.

Σήμερα το πρωί, ενημερωθήκαμε ότι η υφυπουργός κα. Σκοπούλη δήλωσε ασθένεια (!)  και δεν θα μπορούσε να παρευρεθεί στη Βουλή (παρόλο που ήταν στο υπουργείο), ενώ ο υπουργός επικαλέστηκε φόρτο εργασίας (!!). Κατόπιν αυτών, η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης αναβλήθηκε (!!!).

Μπροστά σε αυτόν τον καταφανή εμπαιγμό οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, που είχαμε σήμερα πανελλήνια κινητοποίηση – συνάδελφοί μας κατέφτασαν νωρίς το πρωί με πούλμαν από όλη την Ελλάδα -  εν όψει της συζήτησης στη Βουλή, συγκεντρωθήκαμε στο Υπουργείο Υγείας. Ο Υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν δέχθηκε να μας δει αλλά κάλεσε τα ΜΑΤ μη βρίσκοντας άλλο τρόπο να προστατευθεί από την δικαιολογημένη οργή μας. 

Παρά την αναβολή της συζήτησης, πραγματοποιήσαμε το απόγευμα πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή  όπως είχαμε αρχικά σχεδιάσει , μαζί με μέλη των προγραμμάτων και των οικογενειών τους. Με νταούλια, σημαίες και σφυρίχτρες καταλήξαμε στο Σύνταγμα, όπου εκτός από προκηρύξεις μοιράσαμε στους συμπολίτες μας αρωματικά φυτά και καραβάκια  (που παραπέμπουν στο καράβι  - σύμβολο του ΟΚΑΝΑ). 

Αν ο Υπουργός Υγείας – και η τρικομματική κυβέρνηση των τροϊκανόδουλων - νομίζουν ότι θα κάμψουν τον αγώνα μας με ψέματα και εκφοβισμούς είναι μακριά νυχτωμένοι. Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ, που καθημερινά  αντιπαλεύουμε με επιμονή και αποφασιστικότητα την εξάρτηση  με μοναδικό στόχο την ελευθερία, δεν θα υποχωρήσουμε έτσι εύκολα. Ο αγώνας μας για την βιωσιμότητα του ΟΚΑΝΑ είναι αγώνας για τη ζωή και την ελευθερία την δική μας, των μελών των προγραμμάτων μας και της κοινωνίας ολόκληρης. Η διάλυση του ΟΚΑΝΑ σημαίνει περισσότερους εξαρτημένους,  περισσότερη αρρώστια, εξαθλίωση και  απόγνωση. Κι αυτό, όσο παραμένουμε όρθιοι, δεν θ’ αφήσουμε να συμβεί.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου