4.30.2013

Ψήφισμα συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό Στέφανο Γκουλιώνη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.  Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443.
Φαξ: 2265072441, 2273023441. Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064.  Email: prolipsiworkers@yahoo.gr

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Να αποσυρθεί η πειθαρχική δίωξη ενάντια στον εκπαιδευτικό Στέφανο Γκουλιώνη, που κινδυνεύει να απολυθεί για «απρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»!

Οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα κύματα της πνευματικής και συναισθηματικής καταστροφής, που οι πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας εξαπολύουν στο ελληνικό σχολείο. Γνωρίζουμε και τις αντιστάσεις, που μέλη της σχολικής κοινότητας προβάλλουν απέναντι στην καταστροφή. Στον αγώνα αυτόν είμαστε καθημερινά παρόντες, συνοδοιπόροι με την δουλειά μας με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.  

Ως Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον εκπαιδευτικό Στέφανο Γκουλιώνη, Διευθυντή Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Λάρισας για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Ο εκπαιδευτικός όχι μόνο διώκεται ποινικά για την συμμετοχή του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λάρισα (25η Μαρτίου 2012) ενάντια στα «μνημόνια» διάλυσης της δημόσιας Παιδείας, περιθωριοποίησης των ευάλωτων πληθυσμών και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Αλλά διώκεται και πειθαρχικά για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»!

- Καταγγέλλουμε την πειθαρχική δίωξη του Στέφανου Γκουλιώνη ως πράξη φρονηματικού χαρακτήρα και αναβιωτική του μετεμφυλιακού κράτους.

- Ζητούμε την κατάργηση του νέου, μνημονιακού Πειθαρχικού Κώδικα, που μοναδικός στόχος του είναι η τρομοκράτηση υπαλλήλων -ακόμη και εκτός του χώρου και ωραρίου εργασίας τους- η απόλυσή τους προς οικονομική ικανοποίηση των «δανειστών» και η στοχοποίηση συνδικαλιστικών, κοινωνικών και πολιτικών επιλογών – και μάλιστα με την «ρετσινιά» της επιορκίας. 

- Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, σχολειά ανθρώπινα, ενισχυμένα με μόνιμους εκπαιδευτικούς, που θα στηρίζονται στο δύσκολο έργο τους, και προσβάσιμα σε όλα τα παιδιά, που ψάχνουν απαντήσεις μες στα υλικά της κοινωνικής και πολιτιστικής κατεδάφισης.

- Καλούμε τα Μέλη της Σχολικής κοινότητας -εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς- να μην «κάτσουν στα αυγά τους», «συμφώνως προς τας εντολάς». Ν’ αντισταθούν στις πολιτικές και τους πραξικοπηματικούς νόμους που με κάθε μέσο αποφασίζονται και εφαρμόζονται ενάντια στην κοινωνία, ενάντια στον Άνθρωπο που αγωνίζεται για το Κοινό Καλό, την Μνήμη, το Αύριο, την Ζωή.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου