4.03.2013

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ,
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΠΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Ο Οργανισμός ΚΑτα των Ναρκωτικών χτυπιέται από την τρικομματική κυβέρνηση που μειώνει δραματικά τη χρηματοδότησή του, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι σε αυτόν καλούνται να επιστρέψουν, μετά από απαράδεκτες καταγγελίες των διοικούντων, ένα μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων τους από το 1999 μέχρι και σήμερα. Δεδουλευμένα που ήταν σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του Οργανισμού που αποτελεί σημαντική κατάκτηση των ίδιων των συναδέλφων!

Οι προθέσεις του Υπουργείου Υγείας για απαξίωση του Οργανισμού μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους, καθώς την ίδια στιγμή περισυλλέγει τους εξαρτημένους στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, συρρικνώνει τα προγράμματα υποκατάστασης και τα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και απειλεί τα «στεγνά» προγράμματα.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία αντιμετωπίζοντας σωρεία προβλημάτων ίδιων με αυτά των συναδέλφων στον ΟΚΑΝΑ δηλώνουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη και την υποστήριξη μας στον αγώνα που δίνουν. Θεωρούμε τα αιτήματα τους απολύτως δίκαια και πιστεύουμε ότι μέσα στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας δεν υπάρχει περιθώριο ο πληθυσμός των εξυπηρετούμενων να στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες του Οργανισμού αυτού που οι εργαζόμενοι παλεύουν καθημερινά να κρατήσουν σε αξιοπρεπή επίπεδα παρά τις αντιξοότητες και τις στερήσεις.

Έχουμε δώσει στο παρελθόν και θα δώσουμε ξανά στο μέλλον πολλούς αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ. Αποτελούμε όλοι αναπόσπαστα μέρη ενός συστήματος Υγείας και Ψυχικής Υγείας που η κοινωνία το χρειάζεται δημόσιο, δωρεάν και που να καλύπτει το σύνολο των πραγματικών, συνεχώς αυξανόμενων αναγκών της.


ΣΕΨΑΕΚΟ-  Σωματείο Εργαζόμενων σε Φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευαίσθητων Κοινωνικά Ομάδων

Σωματείο Εργαζόμενων στο Περιβολάκι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου