4.26.2013

Η διοίκηση της Εταιρίας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» παρανομεί εις βάρος των εργαζομένων που ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην επίσχεση



Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6974646166, email: sepsaeko@gmail.com


25-4-2013
Η διοίκηση της Εταιρίας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» παρανομεί εις βάρος των εργαζομένων που ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην επίσχεση.

Το Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων ενημερώνει ότι οι πέντε εργαζόμενοι σε επίσχεση στο οικοτροφείο «Χαραυγή» στα Χανιά Κρήτης της εταιρίας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» (φορέας υγείας και κοινωνικής μέριμνας) προχώρησαν σε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, η εταιρία αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους ή μέρος τους από τον Ιούνιο 2012, παρόλο που έχει λάβει επιχορήγηση απο το υπουργείο υγείας για το 1ο τρίμηνο του 2013 που αφορά και μισθοδοσίες. Με την επιχορήγηση κατέβαλε δύο μισθούς (Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2013) σε όλους τους εργαζόμενους πλην των εργαζομένων σε επίσχεση, στους οποίους δεν τους καταβλήθηκε τίποτα. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της επίσχεσης απο τον Ιούνιο του 2012 να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα επιβίωσης έχοντας τολμήσει να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους. Εκτός από τα παραπάνω χρήματα έχουν δοθεί και εις χείρας σχεδον άλλοι δυο μισθοί σε μορφή έναντι, πράγμα για το οποίο τους ενημέρωσε ο επόπτης ο οποίος το διαπίστωσε κατά τον έλεγχο που έκανε στην εταιρία και είχαν ερωτηθεί εργαζόμενοι, οι οποίοι το ανέφεραν. 

Ουδέποτε οι εργαζόμενοι σε επίσχεση κλήθηκαν να λάβουν αυτά τα ποσά. Παρ’ολα αυτά όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε επίσχεση είναι απορίας άξιον γιατί η επιθεώρηση δεν έχει πράξει τα νόμιμα.  

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία αμέσως μετά την επίσχεση προσέλαβε εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις με άγνωστη διαδικασία πρόσληψης. Από τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα ότι η πρόεδρος της εταιρίας κινείται αφενός με παράνομες διαδικασίες κι αφετέρου άκρως εκδικητικά απέναντι στους εργαζόμενους που τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους. 

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την αυθαιρεσία της συγκεκριμένης διοίκησης και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα μέλη του που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους για να ζήσουν. Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους το συντομότερο δυνατό και το Υπουργείο Υγείας να πάρει θέση για όλα όσα του έχουν ζητηθεί από τους συναδέλφους.  

Οι φωνές όσων καταγγέλλουν όσους λόγω προνομιακής θέσης και ίσως και προνομιακών σχέσεων παραβιάζουν απροκάλυπτα τα δικαιώματα των εργαζομένων αυξάνονται και αυτό μας δίνει ελπίδα πως τελικά θα σηκώσουμε το κεφάλι μας όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο που σέβεται το εαυτό του. 

Το Δ.Σ. του ΣΕΨΑΕΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου