4.17.2013

Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών

Γιατροί και νοσηλευτές διαμαρτύρονται αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας

Γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών», που οδηγούν σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων, μονάδων, διαθεσιμότητα και απολύσεις.
Διεκδικούν την άμεση καταβολή δεδουλευμένων, προσλήψεις προσωπικού και καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.

 Όπως επισήμανε στο Κόκκινο (105,5) πριν από λίγο ο κ. Παπανικολάου (εκπρόσωπος των γιατρών που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο υπουργείο Υγείας): «Η κατάσταση είναι δραματική στη υγεία σύμφωνα με διεθνείς οργανιμσούς. Το προσδόκιμο επιβίωσης πεφει δραματικά (τουλάχιστον κατά τέσσερα χρόνια έχει μειωθεί), όπως παραδέχτηκε και η ΕΘνική Σχολή Δημόσιας Υγέιας, η οποία εκτιμά τη μείωση του προσδόκιμου ζωής στα 2 χρόνια. Η συμμετοχή στη σημερινή  κινητοποίηση είναι αρκετά μεγάλη». Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γιατρών,  «λείπουν 22.000 νοσηλευτές και 6.000 γιατροί για να καλυφθούν οι πιο στοιχειώδεις ανάγκες καθώς το προσωπικό έχει εξοντωθεί και απαξιώνεται καθημερινά από τις μνημονιακες πολιτικές. Οι γιατροί δεν μπορούν να μένουν άλλο απλήρωτοι και "εθελοντές" και δε θέλουν να ζητούν φακελάκια από τους ασθενείς τους». Τρεις εκ των συγκεντρωμένων θα συναντηθούν με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου