4.04.2013

Οι εργαζόμενοι του υπ. Υγείας για τη σημερινή επίθεση των ΜΑΤ

αναδημοσίευση από το Αριστοτέλους 17 
 

Xρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον εργαζόμενων και ψυχικά ασθενών

Σήμερα, 4/4/2013, κατά την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σωματείων εργαζόμενων στους φορείς ψυχικής υγείας, και ενώ αντιπροσωπεία τους πραγματοποιούσε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Π. Καλλίρη, τα ΜΑΤ έριξαν χημικά εντός και εκτός του Υπουργείου κατά των εργαζομένων και των ψυχικά ασθενών. Ως πρόσχημα για αυτή την ενέργεια χρησιμοποιήθηκε η απόπειρα ασθενών και εργαζόμενων να μπουν στο Υπουργείο για να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του.

Από τη ρίψη χημικών αντιμετώπισαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα αρκετοί άνθρωποι, μέσα και έξω από το Υπουργείο. Οι διαμαρτυρόμενοι από τους φορείς ψυχικής υγείας απομακρύνθηκαν για λίγο από την είσοδο του Υπουργείου, αλλά δε διαλύθηκαν. Σύντομα, την διμοιρία των ΜΑΤ που κρυβόταν εντός του Υπουργείου, πλαισίωσαν και άλλες που στάθηκαν μπροστά στην είσοδο. Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με συνθήματα, παλμό και αυγά.

Από τη ρίψη χημικών, η κατάσταση μέσα στο Υπουργείο ήταν αφόρητη για ώρες. Συνάδελφοι λιποθύμησαν και έκαναν εμετό. Πολλοί εργαζόμενοι κατέβηκαν και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα ΜΑΤ, αποδοκιμάζοντάς τους. Η απάντηση των ΜΑΤ ήταν προσβλητική και απειλητική. Απείλησαν εργαζόμενους, στο χώρο εργασίας τους, τους οποίους ήδη είχαν ψεκάσει. Μέλη του Δ.Σ. επισκέφτηκαν τον Γενικό Γραμματέα και διαμαρτυρήθηκαν για τη σημερινή κατάσταση και τη στάση των δυνάμεων καταστολής, για να πάρουν την απάντηση ότι αυτός δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή και ότι δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει. Άλλοι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο γραφείο του Λυκουρέντζου, οι υπάλληλοι του οποίου τους απάντησαν ότι και αυτοί υπέφεραν εξίσου από τα χημικά.

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων πρέπει να προβεί άμεσα σε διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να ενημερώσει την ΑΔΕΔΥ για την απαράδεκτη στάση των ΜΑΤ και της πολιτικής ηγεσίας, που έδωσε το ελεύθερο στην αστυνομία να συμπεριφέρεται όπως αυτή ξέρει καλύτερα απέναντι σε εργαζόμενους που ζητούν δεδουλευμένα 10 και 12 μηνών και ασθενείς που διεκδικούν ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Και όλα αυτά με το πρόσχημα ότι προσπάθησαν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στο Υπουργείο. Όσοι εργαζόμαστε στο Υπουργείο Υγείας δε ζητήσαμε ποτέ προστασία από κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν δημόσια και δωρεάν υγεία ή από εργαζόμενους που ζητούν να πληρωθούν για τους μήνες που έχουν ήδη δουλέψει. Κανένας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει από τον λαό. Οι μόνοι που φοβούνται τον λαό είναι όσοι αποτελούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Αλλά το Υπουργείο Υγείας δεν ανήκει σε αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου