10.08.2012

Διήμερo συλλαλητήριo διαμαρτυρίας

αναδημοσίευση από το PressProject

Κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν από σήμερα το απόγευμα, εργαζόμενοι, συνδικάτα και κόμματα με αφορμή την άφιξη της καγκελαρίου της Γερμανίας στην Αθήνα και την εναντίωση στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας.

Στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, καλούν τους εργαζόμενους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Τα συνδικάτα, ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση να ανατραπεί «η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους».

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και κορυφώνονται την Τρίτη, με στάσεις εργασίας και νέα συλλαλητήρια, με αφορμή την άφιξη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Η «τελετή υποδοχής» Γερμανίδας καγκελάριου ξεκινά την Τρίτη με τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3.00 το απόγευμα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό Τομέα και συλλαλητήριο στη 1.00 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Να σημειωθεί ότι στη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Τις κινητοποιήσεις αποφάσισαν τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την αντίθεσή τους, «στην πολιτική που ακολουθείται από τον ηγετικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των τριτοβάθμιων σωματείων.

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια, όπου θα βρίσκονται στελέχη και βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρος του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke Μπερντ Ρίξινγκερ που βρίσκεται στην Αθήνα επικεφαλής αντιπροσωπείας για τα εγκαίνια του παραρτήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Το ΠΑΜΕ υπό το σύνθημα «μπλόκο στα μέτρα» θα κάνει ξεχωριστή συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει πορεία προς το Σύνταγμα.
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προανήγγειλαν παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία, στο Κολωνάκι στην οδό Καραολή Δημητρίου, στις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου