10.08.2012

Προσαγωγές συνδικαλιστών στο Δρομοκαΐτειο κατά τη διάρκεια συμβολικής διαμαρτυρίας!

Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου νωρίτερα έχτισαν με τούβλα την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το ίδρυμα και τις ελλείψεις προσωπικού.

Η αστυνομία, αφού έδωσε 10 λεπτά διορία στους συνδικαλιστές, επενέβη και προέβη σε προσαγωγές: προσήχθη ο πρόεδρος των εργαζομένων, Μιχάλης Γιαννακός μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους, ενώ ο πρόχειρος τοίχος που είχε στηθεί στην είσοδο γκρεμίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. 
 
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε ότι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους εργαζόμενους και υπήρξαν μικροτραυματισμοί. «Μας επιτέθηκαν και μας έδειραν» είπε χαρακτηριστικά. 
 
Ο κ.Γιαννάκος είπε ότι οι εργαζόμενοι έχτισαν συμβολικά την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, αφήνοντας ανοιχτή την δεύτερη πύλη για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δρομοκαΐτειο, τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν έχει φάρμακα, σύριγγες και γάντια, καθώς δεν εξοφλούνται οι προμηθευτές.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ενώ οι ασθενείς με ψυχικά νοσήματα αυξάνονται εξαιτίας της κρίσης, «οι εργαζόμενοι έχουν αποδεκατιστεί από τις συνταξιοδοτήσεις και την εφεδρεία».

Η Υγεία δεν πρέπει να μπαίνει στο στόχαστρο των περικοπών, είπε χαρακτηριστικά.

Το σημερινό περιστατικό άμεσης επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε να προστεθεί στις χθεσινοβραδινές συλλήψεις τόσο του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου όσο και ακόμη 17 εργαζόμενων οι οποίοι νωρίτερα είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του κτιρίου πληροφοριακών συστημάτων της επιχείρησης στην Μεσογείων. 

βίντεο με την προσγαγωγή του προέδρου των εργαζομένων, εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου