10.16.2012

Συμμετοχή στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει κηρύξει ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012


Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6974646166, email: sepsaeko@gmail.com


Συμμετοχή στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει κηρύξει ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Προσυγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10:30 για την Αθήνα
Για τις άλλες πόλεις θα συνεννοηθούν οι συνάδελφοι μεταξύ τους

Συνάδελφοι, είναι μεγάλης σημασίας αυτή την εποχή να συμμετέχουμε σε απεργίες που όλοι οι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους διεκδικούν μαζί και συντονισμένα, καθώς και να απαιτούμε για σοβαρές και με διάρκεια κινητοποιήσεις αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως αξιοπρεπείς άνθρωποι, εργαζόμενοι, λειτουργοί στην ψυχική υγεία. Οι ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας (απεργίες σκόρπιες που αποκλιμακώνουν, χωρίς προοπτική) χωρίς να συντονίζουν τους κλάδους μεταξύ τους. Η συμμετοχή μας στις απεργίες που κηρύσσονται όμως πρέπει να είναι μαζικές και δυναμικές και να αξιοποιούνται ως ευκαιρίες προκειμένου να ανανεώνουμε τα αγωνιστικά μας ραντεβού με τη βάση των εργαζομένων σε όλους τους χώρους και για να κλιμακώσουμε συντονισμένα και να δώσουμε προοπτική.  


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Τακτική και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας
  • Να παρθεί πίσω η μνημονιακή περικοπή του 55% που καταδικάζει τις δομές μας σε κατάρρευση.
  • Όχι στην εφαρμογή του μισθολογίου που με απόφαση του πρώην υφυπουργού Μ. Μπόλαρη περικόπτει μισθούς ακόμα και των 1000, 900 και 800 ευρώ.
  • Καμία απόλυση, εντατικοποίηση της δουλειάς μας – προστασία και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών ψυχικής υγείας προς την κοινότητα.
  • Η δέσμευση για ακύρωση του νόμου Λοβέρδου για τις συντάξεις των ψυχικά ασθενών και των αναπήρων να επικυρωθεί με υπουργική απόφαση
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες αποκατάστασης για όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη. 
  • Τακτική χρηματοδότηση του συνόλου των πραγματικών αναγκών στην ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Σχεδιασμός και έλεγχος της χρηματοδότησης από το σύνολο των φορέων που τους αφορά.
  • Για ένα ενιαίο σύστημα Υγείας και Ψυχικής Υγείας πραγματικά δημόσιο και δωρεάν που θα ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας με την αποφασιστική συμμετοχή εργαζομένων και ληπτών στις αποφάσεις και τη διαχείρισή του μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας με εκλεγμένους και άμεσα ανακλητούς αντιπροσώπους.


              Η Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας
      Αγγελική Συλλιγαρδάκη                                       Δημήτρης Ταγκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου