10.10.2012

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας




Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Αθήνα, 10/10/2012

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, Κώστα Ζαχαριάς και Ειρήνη Αγαθοπούλου συμμετείχαν στην κινητοποίηση φορέων και εργαζομένων στην ψυχική υγεία έξω από το υπουργείο Υγείας και έκαναν στην ακόλουθη δήλωση:

Για μια ακόμα φορά, η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται στη χώρα μας με διαδηλώσεις. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, καθώς οι ψυχιατρικές υπηρεσίες κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή.

Το όραμα για την πολύπαθη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, για ποιοτικές, κοινοτικές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχει ενταφιαστεί κάτω από τη μνημονιακή λαίλαπα των βάρβαρων περικοπών και τη συστηματική διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η τρόϊκα, εσωτερικού και εξωτερικού, δεν ενδιαφέρεται για την ραγδαία επιδινούμενη ψυχική υγεία των πολιτών και έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή: Ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές για τους πλούσιους, υποβαθμισμένες υπηρεσίες και εγκλεισμός για τους πολλούς. Αυτή είναι η αιτία που λείπουν 45 εκ. € από την κρατική χρηματοδότηση προς τις μονάδες αποασυλοποίησης των μη κερδοσκοπικών φορέων και όχι φυσικά τα όσα προσχηματικά επικαλείται σε πρόσφατες δηλώσεις της η κα Σκοπούλη.  

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στις μονάδες ψυχικης υγείας και την επιστημονική κοινότητα στο αίτημά τους για ένα σύγχρονο, δημόσιο, ποιοτικό και προσβάσιμο σε όλους σύστημα ψυχικής υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου