10.01.2012

Συνάντηση Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων-Επιτροπών Αγώνα-Εργαζομένων Νοσοκομείων


                                                                                                                                    Αθήνα 28-9-2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Συναδέλφισσες/οι μετά την Πανεργατική σεισμό στις 26 Σεπτέμβρη, όπου η παρουσία των υγειονομικών ήταν μαζικότατη με χιλιάδες εργαζομένους από νοσοκομεία να διαδηλώνουν, χρειάζεται να οργανώσουμε την κλιμάκωση. Τα ποσοστα συμμετοχής στην απεργία σε πολλά νοσοκομεία ήταν πολύ υψηλά και η μαζικότητα των μπλοκ των νοσοκομείων (πολλά από αυτά που συμμετέχουν και στο συντονιστικό) στην απεργιακή διαδήλωση μεγάλη. Δεν χωράει αναμονή αλλά αποφασιστική κλιμάκωση με απεργία διαρκείας για να νικήσουμε. Να σταματήσουμε τα κλεισίματα που ανακοινώνει ο Λυκουρέντζος  με πρώτο την υπεράσπιση του 7ου και 1ου ΙΚΑ με άπλωμα τη συμπαράστασης για αυτά σε όλους τους υγειονομικούς. Να μην αφήσουμε κανένα κλεισιμό ή περικοπή στις δομές ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής. Να συντρίψουμε όλες τις θηριώδεις περικοπές στην υγεία και τους μισθούς μας που περιλαμβάνει το νέο πακέτο των 15δις.

Η τελευταία μας συνάντηση στις 18-9 είχε βάλει την ατζέντα των κινητοποιήσεων  με πρώτο σταθμό την μέρα δράσης που κάλεσε η ΠΟΕΔΗΝ στις 20-9 στα προαύλια και τις πύλες των νοσοκομείων, μέρα που θα λειτουργούσε σαν κάλεσμα για τον απεργιακό ξεσηκωμό στις 26 Σεπτέμβρη.Επίσης τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση των πατησίων ενάντια στο κλείσιμο του 7ου ΙΚΑ στις 21-9 και την οργάνωση της πανεργατικής στις 26-9 με συνελεύσεις , επιτροπές αγώνα , περιφρουρήσεις στις πύλες και κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση 10:30πμ στο υπουργείο υγείας.

Η ανταπόκριση σε όλες τις κινητοποίησεις με αποκορύφωμα την πανεργατική  δείχνει ότι είναι σωστός ο προσανατολισμός που στηρίζεται στη διάθεση όλων των εργαζομένων για συντονισμό και κλιμάκωση με αγώνα διαρκείας. Αυτό το ρόλο φιλοδοξεί να διαδραματίσει ο συντονισμός για να μην χαθεί καμία ευκαιρία για κινητοποίηση και να πιέσει προς την κατεύθυνση της απεργίας διαρκείας οργανώνοντας από τα κάτω. Ήδη η εβδομάδα που έρχεται περιλαμβάνει τη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας την Πέμπτη 4-9 όλων των νοσοκομείων , σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ. Για αυτή τη συνέχεια σας καλούμε όλους σε νέα συνάντηση :
         
      ΤΡΙΤΗ 2-10-2012
             ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ
                      
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ -ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου