10.05.2012

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους στο Σκαραμαγκά



 Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Σήμερα, στη συγκέντρωση των εργαζομένων Σκαραμαγκά, το κράτος στην πιο επίσημη κατασταλτική του εκδοχή χτύπησε τους εργαζόμενους που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Κατ’ εντολή της άθλιας συγκυβέρνησης και κατ’ εκτέλεση των μηχανισμών καταστολής του στρατού και του κράτους χτυπήθηκε με βάρβαρο κι ανελέητο τρόπο ο εχθρός λαός που ζητάει το ψωμί και το δίκιο του.

 100 εργαζόμενοι απ’ αυτούς που διαδήλωναν στο Υπουργείο Άμυνας, συνελήφθηκαν κι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου κι εκεί οι προστάτες των μεγάλων αφεντικών, τα ΜΑΤ, ανέλαβαν το χτύπημα εκατοντάδων διαδηλωτών που βρέθηκαν απ’ έξω για να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή των συναδέλφων τους.

Είναι πια απολύτως φανερό ότι η κρατική καταστολή μαζί με τις φασιστικές επιθέσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία συνθέτουν το κοκτέιλ της σημερινής επίθεσης σε κάθε εργατικό δικαίωμα και διεκδίκηση.

 Όταν η λαϊκή οργή βρίσκει αγωνιστική διέξοδο, όταν ο λαός επιδιώκει όχι απλώς να διαμαρτυρηθεί αλλά και να νικήσει, τότε κράτος και παρακράτος των φασιστών και της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά για τη βίαιη καταστολή του.

Δε θα το επιτρέψουμε!

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο, να πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας του λαού στα χέρια του, να προστατεύσει το δικαίωμα στη διεκδίκηση και στον αγώνα, να υπερασπίσει το δικαίωμα να παλεύουμε και να νικάμε.

Δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δε θα υποταχτούμε στα σχέδια της ιεράς συμμαχίας, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου.

Απέναντι στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και την κοινωνική καταστροφή που μας οδηγούν τα μνημόνια, αντιτάσσουμε ταξικούς αποφασιστικούς και μαχητικούς εργατικούς αγώνες ανατροπής.

Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου