10.05.2012

Ένας ακόμα νεκρός κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας από την αστυνομία

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ένα ακόμα άτομο με προβλήματα ψυχικής υγείας προστέθηκε στα θύματα της ασύδοτης αστυνομικής βίας, που εκφράζεται, όπως παντού, και στην εκτέλεση από την αστυνομία των εισαγγελικών εντολών για εξέταση σε ψυχιατρική μονάδα και νοσηλεία. Ενας 37χρονος από το Αίγιο άφησε, στις 2 Οκτώβρη, την τελευταία πνοή του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, μετά την εισαγωγή του εκεί κατόπιν εισαγγελικής εντολής και ενώ είχαν προηγηθεί σοβαρές σωματικές βλάβες (κατά την εκτέλεση της εντολής), σύμφωνα με μήνυση κατά των αστυνομικών οργάνων που κατέθεσαν οι συγγενείς του.

Ένα ακόμα τραγικό θύμα ενός απαρχαιωμένου συστήματος ψυχικής υγείας (και όχι μόνο) που εκτός από τα πιο υψηλά ποσοστά αναγκαστικών νοσηλειών στον κόσμο (που είναι προϊόν της λειτουργίας του), έχει, επιπλέον, αναθέσει και την αποκλειστική εκτέλεση των εισαγγελικών παραγγελιών στην αστυνομία.

Θα περιμένουμε, αναγκαστικά, να δούμε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τις ακριβείς αιτίες του θανάτου του 37χρονου.

Ωστόσο, γνωρίζουμε την λειτουργία του εγγενούς στο σύστημα μηχανισμού συγκάλυψης και των πιο φρικτών βασανιστηρίων και θανάτων που επιτελούνται από ένα αστυνομικό σώμα που διεκδικεί μιαν από τις πρώτες θέσεις διεθνώς στον βάναυσο, βάρβαρο και ανεξέλεγκτο χαρακτήρα με τον οποίο ασκεί την εντολή που του έχει ανατεθεί.

Και δεν ξεχνάμε τι έγινε με την υπόθεση του σοβαρότατου τραυματισμού του Χρήστου Χρονόπουλου, προ 5ετίας, κατά την κράτησή του στο ΑΤ Καλλιθέας (λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο) - τραυματισμού που του προκάλεσε σοβαρότατη εγκεφαλική βλάβη και τον άφησε δια βίου ανάπηρο. Αν και επρόκειτο για ένα συμβάν για το οποίο όλα τα στοιχεία έδειχναν, με τον πιο οφθαλμοφανή τρόπο, τις ευθύνες των αστυνομικών οργάνων, το τελικό πόρισμα υπήρξε πλήρως απαλλακτικό για τους ένστολους δράστες.

Psyspirosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου