10.11.2012

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονίας- Ζακύνθου - Ιθάκης

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχείς ήταν οι κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα από τους εργαζόμενους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης ενάντια στην προσπάθεια απαξίωσης και ισοπέδωσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5/10/2012 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου – ενημέρωση τοπικών ΜΜΕ και φορέων στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπου παραβρεθήκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από την Α’ βάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από τον Ιατρικό Σύλλογο, από το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Αργοστολίου και Ληξουρίου, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, από το ΚΕΔΔΥ, τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Κεφαλληνίας, το Κέντρο Πρόληψης «ΑΠΟΠΛΟΥΣ», από τη δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, από την Πρόνοια, την ΕΛΜΕ-ΚΙ, τη ΔΑΣ – ΟΤΑ, το Εργατικό Κέντρο, την Ένωση Γονέων Αργοστολίου, το Κέντρο Ημέρας καθώς και εκπρόσωποι των οικογενειών ψυχικά πασχόντων όπως και αρκετοί λήπτες υπηρεσιών της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας.


Την Τετάρτη 10/10/2012, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με συμμετοχή Φορέων και οικογενειών ψυχικά πασχόντων.


Οι παραπάνω κινητοποιήσεις έχουν σαν στόχο να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, με άμεσο πιθανό κίνδυνο το κλείσιμο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας το επόμενο διάστημα.


Ως εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, τους φορείς Υγείας και Πρόνοιας καθώς και όλους όσους είναι δίπλα μας δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και δίνοντας το μήνυμα ότι :


« Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ! »


Οι εργαζόμενοι της

Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς-Ζακύνθου-Ιθάκης
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου