10.08.2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Επιτροπών Αγώνα - Εργαζομένων Νοσοκομείων - Συντονιστικού Ψυχικής Υγείας την ΤΕΤΑΡΤΗ στις 19.00 στον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ



Αθήνα 2-10-2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΑΓΩΝΑ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-10-2012 7:00μμ ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ

            Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του συντονιστικού με εκπροσώπους σωματείων και εργαζόμενους από νοσοκομεία και την ψυχική υγεία στο αμφιθέατρο του Άγιου Σάββα. Η συζήτηση επιβεβαίωσε την εκτίμηση του συντονιστικού για το σταθμό της πανεργατικής στις 26 του Σεπτέμβρη και την οργάνωσή της με συνελεύσεις επιτροπές αγώνα και περιφρουρήσεις.Η πανεργατική σεισμός είχε ειδικά για του υγειονομικούς μεγάλη επιτυχία.Αυτό έδειξαν τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στα νοσοκομεία και οι χιλιάδες υγειονομικοί που διαδήλωσαν σε ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκ της πανεργατικής με πολλά πανώ και ιδιαίτερα οργανωμένη παρουσία νοσοκομείων που συμμετέχουν στο συντονιστικό. Το μήνυμα των 100άδων χιλιάδων που διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα είναι είναι ξεκάθαρο. Εμπρός για γενική απεργία διαρκείας με επαναλαμβανόμενες 48ωρες μέχρι να γκρεμίσουμε το πακέτο των 15δις , την κυβέρνηση και την τρόικα!
            Ήδη ομοσπονδίες και σωματεία πιέζουν σε αυτή την κατεύθυνση. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες και καλεί ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν και αυτές, αλλιώς θα προχωρήσει η ίδια σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες. Το ίδιο αποφάσισαν οι συγκοινωνίες (ΜΕΤΡΟ,ΗΣΑΠ,ΤΡΑΜ).
            Υπάρχει η ανάγκη να οργανωθούν άμεσα αυτή και την επόμενη εβδομάδα γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία έστω και με υπογραφές όπου τα ΔΣ αρνούνται να την καλέσουν.

Η πρόταση του συντονιστικού προς τις γενικές συνελεύσεις είναι:

1.      Στήριξη και οργάνωση των κινητοποιήσεων που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ αυτή την εβδομάδα Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο. Για τη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας οργάνωση μαζικής συμμετοχής με πούλμαν , προσυγκεντρώσεις στα νοσοκομεία κτλ.

2.      Απαίτηση από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ , ΟΕΝΓΕ , ΑΔΕΔΥ  να καλέσουν άμεσα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.Να συγκροτηθούν απεργιακά ταμεία και επιτροπές  αγώνα σε κάθε νοσοκομείο για την καλύτερη οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας.  Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν οι ηγεσίες προχωράμε στην υλοποίηση αυτού του απεργιακού βηματισμού σε συντονισμό με πρωτοβάθμια σωματεία και αποφάσεις συνελεύσεων νοσοκομείων.

3.      Στήριξη του αγώνα των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας για να μην περάσει το κλείσιμο του 7ου ΙΚΑ και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν.

4.      Στήριξη της κινητοποίησης της ψυχικής υγείας την Τετάρτη 10-10-2012, παγκόσμια μέρα για την ψυχική υγεία, στο υπουργείο υγείας.

5.      Εκλογή ανοιχτής επιτροπής αγώνα για την οργάνωση της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και την κλιμάκωσή τους.

            Ειδικά στα νοσοκομεία που κινδυνεύουν άμεσα από κλείσιμο ή υποβάθμιση χρειάζεται άμεσα να παρθούν πρωτοβουλίες και τοπικά με άλλους φορείς , σωματεία , συλλογικότητες για δράσεις μαζικές για την υπεράσπιση τους. Το σχέδιο για το κλείσιμο 50 νοσοκομείων βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα ακολουθήσουν άμεσα μετά το 7ο και 1ο ΙΚΑ που ανακοινώθηκε και άλλα πολύ σύντομα.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-10-2012 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ
ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ -ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου