10.07.2012

" Σε Υπουργείο Ευθανασίας θα πρέπει να μετονομάσουν το Υπουργείο Υγείας"

Δήλωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρη Βαρνάβα για το ΚΑΤ 
από το Left.gr

Κανόνας 1/10 για τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας δεν έπρεπε καν να υφίσταται. Κατά τραγικό τρόπο όχι μόνο υφίσταται αλλά έχει μετατραπεί σε αναλογία μία πρόσληψη προς 89 (ολογράφως ογδόντα εννέα) αποχωρήσεις γιατρών και νοσηλευτών, οδηγώντας τα Νοσοκομεία σε πλήρη κατάρρευση.

Χτες, Σάββατο βράδυ, κλιμάκιο της ΟΕΝΓΕ επισκέφτηκε το Νοσοκομείο ΚΑΤ και συνάντησε τον Διοικητή, εκπροσώπους των γιατρών και τους εφημερεύοντες Παθολόγους. Αιτία της επίσκεψης η ολοκληρωτική αδυναμία της Παθολογικής Κλινικής του ΚΑΤ να αναταποκριθεί στις ανάγκες εφημέρευσης και κάλυψης των 450 ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και των εκατοντάδων ασθενών που θα προσέλθουν τη Δευτέρα που η Κλινική εφημερεύει για την κάλυψη της Αττικής.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιληφθεί ότι οι ευθύνες της είναι βαρύτατες και ανάγονται πλέον στην ποινική δικαιοδοσία, αφού ήδη θρηνούμε αδικαιολόγητους  θανάτους λόγω έλλειψης γιατρών στην κάλυψη των επειγόντων, σύντομα όμως θα θρηνούμε και θανάτους νοσηλευομένων ασθενών λόγω έλλειψης εφημερευόντων.

Πολύ φοβούμαστε πως οι διαρκείς περικοπές προσωπικού και το κύμα συνταξιοδοτήσεων που αποψιλώνει πλήρως τα Νοσοκομεία θα καταστήσουν σύντομα επιβεβλημένη την ανάγκη μετονόμασίας του υπουργείου που προϊσταται ο κ. Λυκουρέντζος σε «Υπουργείο ευθανασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου