2.10.2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ - ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Οι εργαζόμενοι και απολυμένοι της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και αποφασίσαμε τη συνέχιση της κατάληψης του υπουργείου Υγείας μέχρι την Κυριακή 12/02 μεσημέρι, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα Συνέλευση για να αποφασίσουμε τη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας.

Διεκδικούμε:
-Άμεση χρηματοδότηση των δομών για την κάλυψη των αναγκών που τρέχουν (μισθοδοσία, ΙΚΑ, λειτουργικά, κλπ)
-Να παρθεί πίσω η απόφαση μείωσης του προϋπολογισμού κατά 55%(40 αντί 85εκ.) για το 2012 που σημαίνει ουσιαστικά κατάρρευση των υπηρεσιών και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης
-Απρόσκοπτη τακτική χρηματοδότηση της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό
-Όχι σε απολύσεις, συγχωνεύσεις, ελαστικοποίηση/εντατικοποίηση της δουλειάς και μειώσεις μισθών που εκ των πραγμάτων οδηγούν σε συρρίκνωση των υπηρεσιών και οριστική υποβάθμιση της ποιότητάς τους
-Συνολικός σχεδιασμός για μια Ψυχική Υγεία δημόσια και δωρεάν που να καλύπτει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας για στήριξη και βοήθεια. Μόνο με τη συμμετοχή και εργαζομένων και ληπτών μέσα από τις δικές μας διαδικασίες μπορούν να προκύψουν προτάσεις για ουσιαστική λύση των προβλημάτων.
-Καθορισμός κοινού θεσμικού πλαισίου για την Ειδική Αγωγή
-Να μην πειραχτούν συντάξεις και επιδόματα ασθενών για να καλυφθούν πάγιες λειτουργικές ανάγκες των δομών
-Να επαναπροσληφθούν όσοι έχουν απολυθεί, γιατί κανένας δεν περισσεύει

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους που πληττόμαστε από τις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψή μας και να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις στους χώρους τους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στο χώρο μας και μια μοναδική ευκαιρία να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας με αφετηρία και σημείο αναφοράς την κατάληψη αυτή!

Όλοι μαζί μπορούμε, η κατάληψη χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας!

Συναντιόμαστε την Κυριακή 12/02 στις 12.00μμ στη Συνέλευση για να αποφασίσουμε τη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας και στις 18.00μμ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.


Εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου