2.19.2012

Ψήφισμα του Σωματείου στα Κέντρα Πρόληψης ενάντια στη δίωξη του Π. Χασαπάκη


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.
Τηλ.: 6978741064, 6945833231, 6936828341.     ΦΑΞ: 2265072441, 2273023441.     e-mail: prolipsiworkers@yahoo.gr
                                                                                                                
Πέμπτη, 16  Φεβρουαρίου 2012


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ, Π.ΧΑΣΑΠΑΚΗ

Στις απαράδεκτες κινήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» εναντίον του συνδικαλιστή Π. Χασαπάκη και την παράνομη και αντιδραστική παρέμβαση στη λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων, δεν μπορούμε να μην δούμε μια σκληρή «εξειδίκευση» της συνολικότερης επίθεσης, που δέχονται ο ελληνικός λαός, η εργαζόμενη κοινωνία στα κεκτημένα δικαιώματά τους.

Δεν είναι πρώτη φορά που οργανωμένοι μηχανισμοί επιτίθενται σε αγωνιστές με στόχο, όχι μόνο την προσωπική τους εξόντωση αλλά και τον παραδειγματισμό σε μια προοπτική εξαφάνισης κάθε φωνής και, κυρίως, πράξης αντίστασης. 

Το πρωτοφανές, όμως, γεγονός πλειοψηφίας Σωματείου που ζητά από τη Διοίκηση να παρέμβει εναντίον εκλεγμένου μέλους του Σωματείου υπογραμμίζει το προχωρημένο στάδιο της επίθεσης εκ μέρους εθελόδουλων, πια, εργοδοτών και απροκάλυπτης συνεργασίας τους με τα πιο συντηρητικά τμήματα του εργατικού κινήματος.

Επειδή, όμως, το εργατικό κίνημα καθόλου δεν ταυτίζεται μ’ αυτούς που εκμεταλλεύονται τα αιτήματα και την αγωνιστικότητά του, τους εργατοπατέρες υποστηρικτές της δοτής «συγκυβέρνησης» και «ρεαλιστές φίλους» των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε νέα ποδηγέτηση της πάλης μας και των οραμάτων μας. 

Η επίθεση στον συνάδελφο εργαζόμενο και συνδικαλιστή αποτελεί υπόθεση όλων μας και απαιτεί συντονισμένη, ενεργητική απάντηση και έμπρακτη αλληλεγγύη  συνολικά από τους εργαζόμενους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Π. ΧΑΣΑΠΑΚΗ
- ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΦΟΡΕΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ:
- ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
- ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ
- ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ «ΝΟΜΙΜΟΦΡΩΝΩΝ» ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ


Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου