2.18.2012

ΠΟΕΔΗΝ: Σε κινητοποίηση και συγκέντρωση στο υπ.Υγείας στις 23/02 προσανατολίζονται τα Σωματεία Εργαζομένων των Δημόσιων Προνοιακών Μονάδων




ΑΘΗΝΑ 17/2/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3447


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Πρόνοια σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι μισοί Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1.000.000 ανέργους  με την ψήφιση του ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ μεταφέρεται στο Υπουργείο Εργασίας.
Αμέσως έτρεξε ο Μνημονιακός Υπουργός Υγείας να δημοσιεύσει Εφαρμοστικό Νομοσχέδιο για την μεταφορά της Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας.
Στις Προνοιακές Δομές υπήρξε ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Ν.4025/2011) που συγχώνευσε – κατήργησε μονάδες στα πλαίσια εξοικονόμησης πόρων.
Ονομάστηκε λειτουργική αναδιάταξη αλλά στη πραγματικότητα διέλυσε και συρρίκνωσε το κράτος – Πρόνοιας.
Ο Προϋπολογισμός του έτους 2012 εγκρίθηκε για την Πρόνοια ως τμήμα του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.
Η μεταφορά της δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία και την χρηματοδότηση των μονάδων. Είναι λοιπόν ύποπτη η πολιτική μεθόδευση μεταφοράς στο Υπουργείο Εργασίας.
Υποκρύπτει περαιτέρω συρρίκνωση, ιδιωτικοποίηση, απαξίωση των Δημόσιων Δομών Πρόνοιας. Το κράτος αποφάσισε να ξεφορτωθεί το κόστος για την Πρόνοια και να την αναθέσει στους εργολάβους των μη Κυβερνητικών οργανώσεων.
Ταυτόχρονα με την κατάργηση δομών θέτει σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον των  υπαλλήλων με το Νέο Πρόγραμμα απολύσεων στο Δημόσιο που επιβάλλει το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Οι Φορείς της Πρόνοιας και οι χρήστες των υπηρεσιών προγραμματίζουν δυναμικές παρεμβάσεις να ανατρέψουν τις ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ που επιδιώκει την μείωση των δαπανών, Υγείας – Πρόνοιας κατ’ απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑΣ από την υποβάθμιση, την συρρίκνωση, την ιδιωτικοποίηση του πυρήνα του κοινωνικού κράτους που είναι η ΠΡΟΝΟΙΑ, σημαντική και αναπόσπαστη δραστηριότητα του Υπουργείου Υγείας.     
Πέραν των κινητοποιήσεων των εργαζομένων θα υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις από τους χρήστες των υπηρεσιών που με σοβαρές αναπηρίες και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα καθίσταται αδύνατη η πρόσβαση σε Δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα το Δημόσιο Σύστημα Πρόνοιας.
Τα Σωματεία των Εργαζόμενων των Δημόσιων Προνοιακών Μονάδων προσανατολίζονται για κινητοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου