2.25.2012

Ενημέρωση από τη Γενική Συνέλευση του νοσοκομείου Κιλκίς και Ψήφισμα Αλληλεγγύης

Ενημέρωση για την γενική συνέλευση των εργαζομένων στο νοσ. Κιλκίς

Κιλκίς 22-2-2012

Η Γενική Συνέλευση
των εργαζομένων σήμερα αποφάσισε:

1) Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς απαντάμε στον εκφασισμό της δοσίλογης κυβέρνησης με δημοκρατία.

Μέσω της κατάληψης αμφισβητούμε την πολιτική νομιμοποίηση αλλά και τη νομιμότητα της αυθαίρετης αυταρχικής και αντιλαϊκής αυτής εξουσίας.Η κυβέρνηση δεν απαλλάσσεται των οικονομικών της υποχρεώσεων και των υποχρεώσεων στελέχωσης, προμηθειών και εξοπλισμού του νοσοκομείου μας, αλλά σε περίπτωση που συνεχίσει να μην ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, οφείλουμε αφενός να την καταγγείλουμε στην κοινή γνώμη και αφετέρου να στραφούμε τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο κυρίως στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία για να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθειά μας.
 2) Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση και δυναμισμό να υλοποιούμε ολες τις αποφάσεις της προηγούμενης Γ. Σ τονίζοντας οτι όλες οι κινητοποιήσεις μας γίνονται για τη διάσωση του νοσοκομείου μας για την συνολικότερη υπεράσπιση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν υγείας, για την ανατροπή της συγκεκριμένης κυβέρνησης αλλά και κάθε νεοφιλελεύθερης πολιτικής από όπου κι αν εκπορεύεται, για βαθύ και ουσιαστικό εκδημοκρατισμό, αυτόν δηλαδή που θα καταστήσει την κοινωνία και πάλι αρμόδια να αποφασίζει η ίδια -και όχι τρίτοι- για το μέλλον της.
3) Ενημερώνουμε ότι η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Γ. Ν. Νοσοκομείου Κιλκίς, από την 6η Φλεβάρη, έχουμε αρχίσει επισχέσεις εργασίας εξυπηρετώντας μόνον τα έκτακτα περιστατικά στο νοσοκομείο, μέχρις πλήρους αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας και επανόδου των αποδοχών μας στα προ-τρόικας επίπεδα, και ότι τo σωματείο των εργαζομένων μπήκε δυναμικά στον χορό των επισχέσεων εργασίας και αυτό, από τις 20 Φλεβάρη.  Με απόφαση της γενικής συνέλευσης καταλαμβάνουμε καθημερινά τα ταμεία και τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του ιδρύματος, ώστε η υγεία να παρέχετε εντελώς  δωρεάν στους πολίτες, το πρωτόκολο όπου διακινούνται όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα και το γραφείο του διοικητού από 5 μελή ομάδα καθημερινά, που εναλλάσσεται,  ώστε να ελέγχουμε όλον τον διοικητικό μηχανισμό του νοσοκομείου.
4) Με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής μας αποστολής και των ηθικών δεσμεύσεων που σχετίζονται με το λειτούργημά μας, θα προστατεύσουμε τη υγεία των πολιτών, παρέχοντας δωρεάν περίθαλψη σε όσους τη χρειάζονται, εξυπηρετώντας όλα τα επείγοντα περιστατικά και καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, υπερβαίνοντας έστω και την τελευταία ώρα την άμετρη κοινωνική της αναλγησία.
5) Δηλώνουμε οτι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται πια, και δεν θα της επιτρέψουμε να μας καταργήσει ή να μας απολύσει. Το νοσοκομείο ανήκει στον λαό και στους εργαζόμενους του.
6) Η γενική συνέλευση των εργαζομενων θα είναι το κυρίαρχο όργανο για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης αφορά τους εργαζόμενους
ως κυρίαρχο όργανο αποφάσεων για την λειτουργία του νοσοκομείου και οι εκπρόσωποι που ορίζονται από αυτήν θα μιλάνε εξ ονόματός της μεταφέροντας αποκλειστικά και μόνον τις αποφάσεις των εργαζομένων προς τους πολίτες.
7) Ζητάμε την αλληλεγγύη του κόσμου και των εργαζομένων όλων των κλάδων, τη σύμπραξη των εργατικών σωματείων και προοδευτικών οργανώσεων και τη στήριξη των μέσων πραγματικής ενημέρωσης.
8) Αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις κινητοποιήσεις μας και για τους λόγους που μαχόμαστε για να μην μείνει ο λαός του Κιλκίς χωρις δημόσια και δωρεάν υγεία όπως επιτασσει το σύνταγμά μας από την κατακρεούργηση που συμβαίνει αυτή στιγμή σε όλο το κοινωνικό σύστημα που κατεδαφίζεται κατ' εντολήν των δανειστών μας των τραπεζών και της δοσίλογης κυβέρνησης μας.
Ως εκ τούτου την Τρίτη 28-2 στις 5.30 το απόγευμα διοργανώνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα ξεκινησει από την πύλη του νοσοκομείου και θα καταλήξει στο δημαρχιακό μέγαρο και καλούμε όλον τον λαό του Κιλκίς, που γιαυτόν και την υγεία του αγωνιζόμαστε, να έρθει μαζί μας και να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας. Στην αίθουσα συνελεύσεων του Δημαρχείου, μετά το συλλαλητήριο,  θα επακολουθήσει ενημέρωση των πολιτών και προβολή υλικού που μιλάει για την κρίση και το Δόγμα του σοκ που εφαρμόζεται στον λαό μας μετατρέποντάς τον σε πειραματόζωο.
Επιπροσθέτως η δημοσιοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσον θα είναι συνεχής με σκοπό την επιτυχία αυτής μας της κινητοποίησης.
9)Καλούμε  τους συμπολίτες μας σε αλληλέγγυα στήριξη της προσπάθειάς μας,  τον κάθε απλό αδικημένο πολίτη της χώρας σε μια έμπρακτη αμφισβήτηση και αντίσταση κατά των δυναστών του, τους συναδέλφους μας στα άλλα νοσοκομεία, να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και τα μέλη εργατικών και λοιπών προοδευτικών οργανώσεων να πράξουν το ίδιο, ώστε η κινητοπόιησή μας να πάρει την μορφή πανεργατικής και παλλαϊκής αντίστασης και ξεσηκωμού, μέχρι την τελική μας νίκη κατά της οικονομικοπολιτικής ελίτ που σήμερα καταδυναστεύει τη χώρα και καταστρέφει ολόκληρο τον κόσμο.
                                                                  
     ΨΗΦΙΣΜΑ
10) Στέλνουμε ψήφισμα αλληλεγγύης προς την Γενική συνέλευση της κατάληψης στο Υπουργείο Υγείας.

Το θηρίο όταν πανικοβάλλεται γίνεται πράγματι πολύ επικίνδυνο, αλλά έχει τεράστια πολιτική και ιστορική σημασία ότι πλέον βρίσκεται σε απίστευτο πανικό. 

 
Είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε, αν δεν φύγουν πρώτα οι προδότες που ξεπουλάνε την χώρα μας και το λαό μας.
Ή αυτοί ή εμείς!

 Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Νοκ. και των Κ.Υ. του νομού Κιλκίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου