2.07.2012

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους για συμμετοχή στη πανελλαδική κινητοποίηση στη Αθήνα στις 09/02

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΉΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ


Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους για συμμετοχή στη πανελλαδική κινητοποίηση στη Αθήνα στις 09/02

Συνάδελφοι,
Κυβέρνηση και υπουργείο με την περικοπή της χρηματοδότησης για το 2012 κατά 55% και χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχεδιασμό για την επιβίωση των δομών συντελούν σε ένα κοινωνικό έγκλημα.
Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει ενώ και οι κοινωνικές ανάγκες για τις υπηρεσίες μας αυξάνονται διαρκώς. Όμως η φροντίδα των ευάλωτων πληθυσμών αντί να είναι προτεραιότητα αποτελεί στόχο περικοπών με αποτέλεσμα τη σιωπηλή διάλυση της Ψυχικής Υγείας. Συρρίκνωση των υπηρεσιών, εργαζόμενοι που ζούμε με δανεικά, ο κίνδυνος της υποτροπής για τους λήπτες, απολύσεις και μειώσεις (των όχι και τόσο μεγάλων!) μισθών είναι προβλήματα που ζούμε καθημερινά.
Αν οι υπεύθυνοι για την κρίση στην Ψυχική Υγεία προτιμούν να καταδικάσουν όλους εμάς για να εξοικονομήσουν μερικά χρήματα για την Τρόικα ας το ανακοινώσουν δημόσια. Δεν θα το κάνουν όμως γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις όλης της κοινωνίας.
Ότι η πραγματικότητα μας επιβάλει την ανεργία και τη φτώχεια, ότι η πραγματικότητα οδηγεί στην εξαθλίωση και την εγκατάλειψη παιδιά, έφηβους και ενήλικες λήπτες των υπηρεσιών είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δεχτούμε και καλούμαστε όλοι να προσπαθήσουμε αποφασιστικά να το αλλάξουμε.
Δεν υπάρχει καμιά πολιτική βούληση να δοθεί λύση στη διαφαινόμενη κατάρρευση παρά μόνο αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με συνεχή και δυναμικό αγώνα ξεκινώντας από τώρα και για όσο χρειαστεί. Εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε μόνο στη δική μας δύναμη για να αντιστρέψουμε τη σημερινή κατάσταση.
-Άμεση χρηματοδότηση των δομών για την κάλυψη των αναγκών που τρέχουν(μισθοδοσία, λειτουργικά, κλπ)
-Να παρθεί πίσω η απόφαση μείωσης του προϋπολογισμού κατά 55%(40 αντί 85εκ.) για το 2012 που σημαίνει ουσιαστικά κατάρρευση των υπηρεσιών και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης
-Απρόσκοπτη τακτική χρηματοδότηση της Ψυχικής Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό
-Όχι σε απολύσεις, συγχωνεύσεις, ελαστικοποίηση/εντατικοποίηση της δουλειάς και μειώσεις μισθών που εκ των πραγμάτων οδηγούν σε συρρίκνωση των υπηρεσιών και οριστική υποβάθμιση της ποιότητάς τους
-Συνολικός σχεδιασμός για μια Ψυχική Υγεία δημόσια και δωρεάν που να καλύπτει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας για στήριξη και βοήθεια. Μόνο με τη συμμετοχή εργαζομένων και ληπτών μέσα από τις δικές μας διαδικασίες μπορούν να προκύψουν προτάσεις για ουσιαστική λύση των προβλημάτων

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Συγκέντρωση στο ΥΥΚΑ Πέμπτη 09/02 στις 11.00πμ

Συντονισμός Σωματείων Ψυχικής Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου