2.22.2012

Ψήφισμα Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης από το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ: 2106702590 - Φαξ: 2106702580 - E-mail: info@pasevodafone.gr
Αρ.Πρωτ. 8/2012

Χαλάνδρι, 20 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα Αλληλεγγύης & Συμπαράστασης
στους εργαζόμενους της ψυχικής υγείας & της ειδικής αγωγής 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Παναφον στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ψυχικής υγείας, της ειδικής αγωγής και του Υπουργείου Υγείας που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Υπουργείου Υγείας. Συνάδελφοι, ο αγώνας που δίνετε για να υπερασπιστείτε τις θέσεις εργασίας σας, τους  μισθούς και το βιοτικό σας επίπεδο καθώς και τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρετε προς το κοινωνικό σύνολο - και ειδικά στη μερίδα εκείνη της κοινωνίας που έχει περισσότερη ανάγκη - είναι αγώνας όλων μας. 

Η κυβέρνηση και η Τρόικα δεν πρόκειται να σταματήσουν την άγρια επίθεση αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Θέλουν να διαλύσουν κάθε εργατική και κοινωνική κατάκτηση, να μας επιστρέψουν σε συνθήκες δουλειάς και ζωής του 19ου αιώνα, να μας ρίξουν στην ανεργία και τη φτώχεια, θέλουν να πληρώσουμε εμείς τη δική τους κρίση, γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και διεθνώς. Σε αυτά τα πλαίσια έχουν βάλει στόχο να διαλύσουν τον δημόσιο τομέα και ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος - την παιδεία, την υγεία και την πρόνοια. Θέλουν να απολύσουν φέτος 15.000 δημοσίους υπαλλήλους και ως το 2015 συνολικά 150.000 ενώ ήδη έχουν πετσοκόψει τους μισθούς με αναδρομικές κρατήσεις, ενιαία μισθολόγια κλπ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση έχουμε ένα και μοναδικό όπλο, το συλλογικό και μαζικό αγώνα. Μόνο ένα μαζικό και συντονισμένο κίνημα απεργιών και καταλήψεων σε ολόκληρο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να σαρώσει αυτά τα μέτρα, να ανατρέψει την κυβέρνηση των τραπεζιτών και να διώξει την τρόικα. Ως τώρα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ έχουν αποδειχτεί ανίκανες να προχωρήσουν σε έναν τέτοιο αγώνα. Αντίθετα δεν προωθούν ένα σχέδιο συνέχειας και κλιμάκωσης ως την ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονίου. 

Για αυτό εμείς οι εργαζόμενοι οφείλουμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Με τις Γενικές μας Συνελεύσεις, τα σωματεία μας, τις εκλεγμένες επιτροπές αγώνα, τα Συντονιστικά πρέπει να μπορούμε να οργανώσουμε ένα κίνημα διαρκείας με στόχο τη νίκη. Σε αυτή την κατεύθυνση οι καταλήψεις του Υπουργείου Υγείας αποτελούν φωτεινά παραδείγματα μάχης που εμπνέουν τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου