2.22.2012

Κορυφώνουμε τις κινητοποιήσεις μας - Αντιστεκόμαστε στη χρεοκοπία της Υγείας

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας αρνούνται να στηρίξουν το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, στην Ψυχική Υγεία και Πρόνοια. Προτιμούν να πετάξουν κόσμο στο δρόμο, εργαζόμενους και λήπτες. Βάζουν λουκέτο σε δομές ψυχικής υγείας, σε ειδικά σχολεία, σε κέντρα ψυχικής υγείας, σε κλινικές και νοσοκομεία. Ήδη ανακοινώθηκε ότι το ΕΚΕΨΥΕ θα κλείσει σε τρεις βδομάδες, ενώ και στις υπόλοιπες υπηρεσίες ζούμε σε καθεστώς τρομοκρατίας με απειλές και υπονοούμενα για μειώσεις μισθών μέχρι και 50%, περικοπές ωραρίων από 8ωρο σε 4ωρο και οι απολύσεις είναι πραγματικότητα. 

Είμαστε απλήρωτοι για μήνες, πεινασμένοι, απελπισμένοι και έχουμε οργανωθεί χωρίς να έχουμε άλλη επιλογή για να σώσουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους χωρίς φωνή που στηρίζουμε καθημερινά στη δουλειά μας. Η υποτροπή στα περιστατικά που εξυπηρετούμε και η αύξηση των αυτοκτονιών οφείλεται στη συνειδητή επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να εγκαταλείψει το κοινωνικό κράτος.

Εδώ και 14 μέρες είμαστε σε κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, έχουμε έρθει σε επαφή με δεκάδες σωματεία και εκατοντάδες εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας. Από κοινού οργανώνουμε και κατεβαίνουμε σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Φλεβάρη. Προχωράμε άμεσα σε σύσταση Πανυγειονομικού Συντονισμού. 

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν μέχρι τώρα: Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (ΣΕΨΑΕΚΟ), Σωματείο Εργαζομένων στο Περιβολάκι, Σωματείο Εργαζομένων ΠΕΨΑΕΕ, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκ. Γιατρών Ελλάδας), Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου, Σωματείο Εργαζομένων «Ο Άγιος Σάββας», Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝ Αττικόν, Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.

Η χρεοκοπία της Υγείας είναι κοινωνικό έγκλημα. Θεωρούμε την κυβέρνηση υπεύθυνη και καλούμε όλους τους κλάδους να οργανωθούμε με καταλήψεις και κινητοποιήσεις διαρκείας. 

Αύριο Πέμπτη 23/02 καλούμε όλους τους συναδέλφους και αλληλέγγυους σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.00 πμ, πορεία προς τον ΟΕΚ, τη Βουλή και τη ΓΣΕΕ και Πανυγειονομική Συνέλευση μέσα στο κατειλημμένο υπουργείο Υγείας αμέσως μετά.

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

Εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική  Αγωγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου