2.16.2012

Για το κλείσιμο του ΕΚΕΨΥΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι, 
με λύπη μαθαίνουμε ότι το Υπουργείο Υγείας, δια στόματος κας Κατσικάρου Γεν. Διευθύντριας Υγείας του υπουργείου - ενώ αυτό τελεί υπό κατάληψη - προέβη χθες 15/2/2012 στην ανακοίνωση του κλεισίματος του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής, με έδρα Νοταρά 58, του πρώτου και μεγαλύτερου φορέα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και την Αττική. Ζητήθηκε η άμεση παύση των λειτουργιών του και δόθηκε διάστημα τριών εβδομάδων για να υλοιποιηθεί αυτή (!!!), χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ούτε οι εργαζόμενοι στο φορέα και πρωτίστως οι εξυπηρετούμενοι (αυτιστικά παιδιά, παιδιά με νοητική υστέρηση, ασθενείς των ξενώνων στη Λειβαδιά που προέρχονται από το κλείσιμο του "Παίδων" Πεντέλης, εξυπηρετούμενοι στα Συμβουλευτικά Ενηλίκων και Ιατροπαιδαγωγικά, κα). 
Παρακαλούμε τη συνέλευση να λάβει υπόψη πως ότι δεν υπάρχει προφανώς καμία μέριμνα για τους ασθενείς, εξυπηρετούμενους και εργαζόμενους του Κέντρου, οι οποίοι εργάζονται ως αορίστου χρόνου (εργαζόμενοι) επί πολλά χρόνια και καλούνται τώρα να απολυθούν (;), να μεταταγούν (;). Πρόκειται για 200 άτομα ειδικό και διοικητικό προσωπικό. 
Το Σεπτέμβριο 2011 είχαν "απολυθεί" 63 άτομα ως "συμβασιούχοι", ειδικό και εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοιν. λειτουργοί, λογοθεραπευτές, νοσηλευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, κα). Αυτό προκάλεσε μια πρώτη αποδυνάμωση του Κέντρου, την οποία οι πρόωρες και μη συνταξιοδοτήσεις ενίσχυσαν, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και κατάργηση υπηρεσιών (ξενώνας Αθήνας - Αιγάλεω, Κέντρο Εφήβων Πάτρας). Παρόλα αυτά δεν απετράπη - αν δεν διευκολύνθηκε - το κλείσιμο του ΕΚΕΨΥΕ. 
Ζητούμε να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία από την ηγεσία του Υπουργείου από το Κέντρο και να τοποθετηθούμε ως συνέλευση και να βγάλουμε ψήφισμα.

Απολυμένοι Εργαζόμενοι ΕΚΕΨΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου