2.16.2012

Ψήφισμα Συμπαράστασης της Πενταμελούς Επιτροπής ΕΙΝΑΠ ΨΝΑ

ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΨΝΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ

Η Πενταμελής  Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του ΨΝΑ εκφράζει τη πλήρη συμπαράστασή της στον αγώνα που δίνουν  οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία, στις δομές και υπηρεσίες του ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού τομέα που έγιναν στα πλαίσια του Ψυχαργώς, στους εργαζόμενους στην Εδική Αγωγή και σ΄ όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο χώρο του ιδιωτικού τομέα της ψυχικής υγείας (με μπλοκάκι και άλλες επισφαλείς συμβάσεις).

Υποστηρίζουμε πλήρως την κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας και καλούμε όλους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο ΨΝΑ να τη στηρίξουν, στον κοινό αγώνα ενάντια στις δραστικές περικοπές της χρηματοδότησης στην ψυχική υγεία στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τις απολύσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει στον ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό τομέα, αλλά είναι  επικρεμάμενες και στον δημόσιο τομέα.

Καλούμε σε κοινό αγώνα όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και στην ψυχική υγεία για την ανατροπή του μνημονίου και της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου που το επιβάλλει κατ΄  εντολήν των διεθνών τραπεζιτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η εφαρμογή του μνημόνιου στην ψυχική υγεία και στο όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε μέχρι τώρα σημαίνει την κυριολεκτική εξόντωση των ψυχικά πασχόντων, την πλήρη διάλυση των υπηρεσιών, το ξανάνοιγμα και / ή την εκ νέου γιγάντωση των ψυχιατρείων ως αποθηκών-προθαλάμων της εξόντωσης.

Η ψυχική υγεία, όπως η υγεία γενικά, είναι δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο σημαίνει δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών σ΄ έναν ισότιμα συμμέτοχο στην διαχείρισή της χρήστη και μονιμότητα με ικανοποιητική αμοιβή για τους παρέχοντες τις υπηρεσίες  λειτουργούς. Ο δημόσιος χαρακτήρας της ψυχικής υγείας, όπως έχει δείξει η τραγική εμπειρία της λεγόμενης «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» σ΄ αυτή τη χώρα, είναι ασυμβίβαστη με την εμπορευματοποίησή της και την αντίληψή της ως αντικείμενου επιχειρηματικής δραστηριότητας, που αποδείχτηκε προανάκρουσμα και προθάλαμος της σημερινής κατάστασης.

Απαιτούμε να διασφαλιστούν εδώ και τώρα οι θέσεις εργασίας. Ν΄ ακυρωθούν οι περικοπές των μισθών όλων των εργαζομένων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής, στο κατάλληλο θεραπευτικό πλαίσιο και σε συνθήκες κοινωνικής ένταξης, διαβίωση των ενοίκων των δομών και όλων εν γένει των χρηστών των υπηρεσιών, με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στην όποια λογική σφετερισμού των εισοδημάτων  τους με τους νόμους  που έχε ετοιμάσει ο Λοβέρδος.

Ο αγώνας θα είναι διαρκείας μέχρι να πέσει το μνημόνιο και η κυβέρνηση. Για ένα Πανυγειονομικό Μέτωπο Αγώνα. Να καταργηθεί μονομερώς το εξωτερικό χρέος και η όποια πληρωμή τόκων στους ξένους δανειστές. Αμεση έξοδος από την ΕΕ. Όχι στο ΕΣΠΑ της απλής απορρόφησης από τους ‘ημέτερους’ εις βάρος της δημιουργίας πραγματικών υπηρεσιών  και, εν τέλει, εις βάρος των εργαζομένων και των  χρηστών των υπηρεσιών.
ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΨΝΑ
16/2/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου