2.21.2012

Και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Διεύθυνση Γραμματείας: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.
Τηλ.: 6978741064, 6945833231, 6936828341.     ΦΑΞ: 2265072441, 2273023441.     
e-mail: prolipsiworkers@yahoo.gr
                                         
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, στις οποίες καλούν οι εργαζόμενοι των δομών Ειδικής Αγωγής και «ΨΥΧΑΡΓΩΣ», που εδώ και δώδεκα μέρες έχουν καταλάβει το ισόγειο του Υπουργείου Υγείας, κηρύσσοντας στάση εργασίας την Πέμπτη, 23 Φλεβάρη, από τις 10.30 ως την λήξη του ωραρίου εργασίας.  

Κάθε μέρα η «κυβέρνηση» αποδεικνύει μ’ ολοένα μεγαλύτερη αχρειότητα την τυφλή προσκόλλησή της σε συμβόλαια διάσωσης των μεγάλων ντόπιων και διεθνών επιχειρήσεων, εις βάρος του λαού. Από κοντά όλος ο θίασος των Προέδρων και Διευθυντών, των καναλαρχών και μεγαλοδημοσιογράφων, των υπεργολάβων, των «έγκυρων αναλυτών», ορισμένων ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών, αλλά και εργατοπατέρων, συμβάλλουν με δάκρυα και χολή στην δραματική κορύφωση της οπερέτας, λίγο πριν πέσει η αυλαία. 

Στο πλαίσιο της κακόγουστης «τελευταίας πράξης», σε μια γωνίτσα του ντεκόρ, σταυρώνονται και τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων, που για το 2010 και το 2011 χρηματοδοτήθηκαν κατά 50% και για το 2012 έχουν εγγεγραμμένο στον Κρατικό Προϋπολογισμό το 25% της συνολικής χρηματοδότησής τους. 

Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης συνεχίζουμε με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις μας τους αγώνες, που από κοινού με τις δομές Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, τις δομές Ειδικής Αγωγής και τις δομές του «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» δίνουμε απ’ τον περασμένο Σεπτέμβρη. Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις εργαζομένων σε Νοσοκομεία για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, στις οποίες καλεί η Κατάληψη του Υπουργείου Υγείας.  

Διεκδικούμε:

- Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.
- Ανατροπή της διορισμένης «κυβέρνησης» της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών και των ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών.
- Ποιοτικές, αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιες υπηρεσίες στέγασης, παιδείας, υγείας, πρόνοιας για όλους όσοι κατοικούν στην χώρα. Κανένας υπεργολάβος -κερδοσκόπος ή «μη κερδοσκόπος»- στην παροχή των βασικών για την ανθρώπινη ύπαρξη υπηρεσιών. Η στέγαση, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια δεν είναι κουτάκια της “Monopoly”, αλλά αδιαπραγμάτευτα κοινωνικά δικαιώματα.
- Αξιοπρεπή εργασία και σύνταξη για όλους όσοι κατοικούν στην χώρα.

Όλες και όλοι στην κοινή προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη, 23 Φλεβάρη, ώρα 11πμ. και στην κοινή πορεία προς την Βουλή και την ΓΣΕΕ.
Κάτω οι Χούντες!

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου