2.21.2012

Απολύσεις 3% από κάθε υπουργείο: Εξαιρούνται οι ένστολοι - όχι όμως Παιδεία και Υγεία!!

αναδημοσίευση από το Ποντίκι 

Σχέδιο για απολύσεις 3% από κάθε υπουργείο: εξαιρούνται Άμυνας και "Προστασίας του Πολίτη" - όχι όμως Παιδείας και Υγείας! 

Την οριζόντια περικοπή του 3% των εργαζομένων σε κάθε υπουργείο προβλέπει σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του έτους, όπως προβλέπει το μνημόνιο. 
Βάσει του σχεδιασμού, σύμφωνα με το «Έθνος» προβλέπονται απολύσεις των εργαζομένων -μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων- σε ποσοστό 3% σε κάθε υπουργείο, όπως επίσης και στα πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που βρίσκονται υπό την εποπτεία τους.
Το εν λόγω σχέδιο θα διαπραγματευθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  με την τρόικα.
Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των 15.000 αποχωρήσεων θα προκύψει από καταργήσεις νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου καθώς και έπειτα από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες.
Εναπόκειται σε κάθε υπουργό να αποφασίσει ποιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στις αποχωρήσεις κάθε υπουργείου θα διαμορφωθεί ανάλογα με το πλεονάζον προσωπικό.
Από τις απολύσεις αναμένεται να εξαιρεθούν οι ένστολοι, όχι όμως και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας καθώς και του υπουργείου Υγείας.
Οι 1.400 υπάλληλοι των υπό κατάργηση Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, οι 1.180 εργαζόμενοι στα δημόσια ΚΤΕΟ είναι οι πρώτοι που κινδυνεύουν με αποχώρηση, ενώ σε επισφαλή θέση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι σε παραρτήματα του υπό αναδιάρθρωση ΟΑΕΔ.
Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι υπάλληλοι φορέων και υπηρεσιών που καταργούνται θα μπαίνουν σε καθεστώς εφεδρείας για 12 μήνες, κατά τη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν αποζημίωση 60% του βασικού μισθού και στη συνέχεια θα απολύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου