2.17.2012

Δημοσεύματα του Έθνους και της Αυγής για την κατάληψή μας

 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/02/2012
 
Με κατάληψη του γραφείου του υφυπουργού Προνοίας Μ. Μπόλαρη συνεχίσθηκε χθες για έβδομη ημέρα η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του υπουργείου Υγείας, στην Αθήνα, από εργαζόμενους στην κοινοτική Ψυχική Υγεία, την αποασυλοποίηση των ψυχικώς πασχόντων και την ειδική αγωγή.
Στους καταληψίες μίλησε για άλλη μία φορά ο γενικός γραμματέας Προνοίας Γ. Κατριβάνος, χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε δέσμευση σχετικά με την απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων, ενώ αργότερα χθες το απόγευμα θα μιλούσε στους εργαζόμενους ο υφυπουργός Προνοίας.

Οι καταληψίες διεκδικούν την άμεση ανάκληση των δραματικών περικοπών τις οποίες προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012 και έχουν προγραμματίσει νέα γενική συνέλευση για σήμερα στις 5 μ.μ.

Τους καταληψίες επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Κριτσωτάκης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των σωματείων της Ψυχικής Υγείας. Πάντοτε η Ψυχική Υγεία είναι σημαντική για την κοινωνία και για τη δημόσια υγεία, πολύ περισσότερο στον καιρό της κρίσης και του Μνημονίου, όπου τα φαινόμενα χειροτερεύουν και απαιτείται στους ευαίσθητους χώρους, όπως η Υγεία, ιδιαίτερη αντιμετώπιση".

Σε δική του γραπτή δήλωση, ο Δημ. Στρατούλης, συντονιστής της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η κυβέρνηση με τις δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης στις δομές της ψυχικής υγείας και συνολικά στη δημόσια υγεία οδηγεί το κοινωνικό κράτος σε διάλυση, τους εργαζόμενους στις δομές του σε απόλυση ή σε απλήρωτη εργασία και τους εξυπηρετούμενους ευπαθείς ή ασθενείς πολίτες στην εγκατάλειψη και στον κοινωνικό καιάδα".

Σε δήλωσή της σχετικά με τη μεταφορά των φορέων της Πρόνοιας στο υπουργείο Εργασίας, η Σ. Παπαδόγιαννη, υπεύθυνη του ΣΥΝ για θέματα Υγείας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η μεταφορά, "όπως προβλέπεται στο νέο Μνημόνιο, δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο πέραν του ενός και μοναδικού στόχου του νέου Μνημονίου για ακόμη μεγαλύτερη περιστολή των δημοσίων δαπανών για την Υγεία - Πρόνοια".

Β.Β.

Έθνος: Κατάληψη για τις ψυχικές δομές

Σε κατάληψη του γραφείου του υφυπουργού Υγείας Μάρκου Μπόλαρη προχώρησαν χθες εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία.

Σε κατάληψη του γραφείου του υφυπουργού Υγείας Μάρκου Μπόλαρη προχώρησαν χθες εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία. Ο κ. Μπόλαρης απουσίαζε και δέχτηκε να τους συναντήσει ο γενικός γραμματέας Γιώργος Κατριβάνος. Οι εργαζόμενοι τού έθεσαν το θέμα της σημαντικής μείωσης κατά 55% των δομών Ψυχικής Υγείας (40 αντί 85 εκατομμυρίων), ζητώντας άμεση χρηματοδότηση για κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου