2.23.2012

Υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό κράτος - Πανυγειονομική κινητοποίηση σήμερα στις 11πμ στο υπ. Υγείας



Από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή βρισκόμαστε σε κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και την ανατροπή της πολιτικής που το καταστρέφει. Η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να εγκαταλείψει το κοινωνικό κράτος έχει ολοένα και επιδεινούμενες επιπτώσεις τόσο στις συνθήκες εργασίας μας όσο και στην ποιότητα των υπηρεσιών μας.  Αυτές τις μέρες έχουμε έρθει σε επαφή με δεκάδες σωματεία και εκατοντάδες εργαζόμενους από το χώρο της Υγείας κι όχι μόνο, και προχωράμε από κοινού σε σύσταση Πανυγειονομικού Συντονισμού. Η απήχηση του αγώνα μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με κορύφωση τη σημερινή συμμετοχή στο κάλεσμα για απεργία από όλους τους χώρους της Υγείας. 

Απαιτούμε: 
  • Να παρθεί πίσω η περικοπή του 55% που καταδικάζει τις δομές μας σε κατάρρευση, εμάς τους ίδιους στην ανεργία και πετάει στον δρόμο τους λήπτες των υπηρεσιών μας.
  • Καμία απόλυση, περικοπή μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς μας, να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις γιατί κανένας δεν περισσεύει - Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις και τα επιδόματα των ψυχικά ασθενών και των αναπήρων - Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υπηρεσίες αποκατάστασης για όσους τις έχουν ανάγκη. 
  • Χρηματοδότηση του συνόλου των πραγματικών αναγκών στην ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην προοπτική ένταξής τους σε ένα ενιαίο σύστημα υγείας πραγματικά δημόσιο και δωρεάν που θα ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας.
  • Να παραιτηθεί άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
  • Κάτω η πλήρως απονομιμοποιημένη κυβέρνηση της Τρόικας και του Μνημονίου.
Κανένας δεν είναι δυνατόν να τα καταφέρει αντιπαλεύοντας μόνος του την κυβέρνηση, την τρόικα και το μνημόνιο. Καλούμε τους εργαζόμενους από όλους τους χώρους να οργανωθούμε με καταλήψεις και κινητοποιήσεις διαρκείας. 
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.00πμ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

Εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική  Αγωγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου