9.19.2011

Δηλώσεις συμπαράστασης από ΚΚΕ και ΣΥΝ


Στη συγκέντρωση των εργαζομένων στην ψυχική υγεία, στο ΚΕΘΕΑ, στον ΟΚΑΝΑ και στα Κέντρα Πρόληψης που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας με αφορμή την περικοπή των προϋπολογισμών τους κατά 50% και την συρρίκνωση των υπηρεσιών τους, παρευρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από τη Σ. Παπαδόγιαννη μέλος της Π.Γ., υπεύθυνη για θέματα υγείας και τον Φ. Χρυσικό μέλος της Ε.Γ. του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας.


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ απευθυνόμενη στους εργαζόμενους δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η συμπαράστασή μας σε σας δεν προκύπτει μόνο από τα δικαιώματα που έχετε σαν εργαζόμενοι. Βεβαίως και έχετε δικαιώματα ως εργαζόμενοι, να έχετε μόνιμη και σταθερή δουλειά, να αμείβεστε καλά. Η συμπαράστασή μας προκύπτει και από το γεγονός ότι επιτελείτε ένα σύνθετο και αξιοθαύμαστο έργο σ' ένα χώρο που είναι εξαιρετικά δύσκολος έως και επικίνδυνος. Κι από αυτή την άποψη, πιστεύουμε στο δικαίωμα στη δουλειά και μάλιστα σε αυτόν τον τομέα. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι το θέμα αυτό να το κάνουμε ισότιμο με το πρόβλημα της ανεργίας, της αναδουλειάς, το συνταξιοδοτικό. Ολοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχοντας εύστοχες, σωστές θέσεις», είπε η Αλέκα Παπαρήγα απευθυνόμενη στους εργαζόμενους.

Αναφερόμενη στη συζήτηση στη Βουλή της Επερώτησης του ΚΚΕ εφ' όλης της ύλης του προβλήματος των ναρκωτικών - όπου, φυσικά, τίθενται και τα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο - υπογράμμισε ότι ο υπουργός Υγείας ασχολήθηκε μόνο με το εξής πράγμα: Να καταργηθεί η λίστα όσων αναμένουν τη μεθαδόνη. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με το σύνολο του προβλήματος, που είναι η πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη και η μεθαδόνη - ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχουμε εμείς - είναι ένα μέρος του προγράμματος. Οι περικοπές, ο υποσιτισμός, η υποχρηματοδότηση, τα προβλήματα των εργασιακών σχέσεων υπήρχαν και πριν την κρίση, δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε τώρα. Τα προγράμματα ήταν κολοβά, λειψά και ό,τι ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι το ζούσαν και πριν το 2008 που ξέσπασε η κρίση. Ο υπουργός Υγείας ήταν προκλητικός διαστρέβλωνε αυτά που λέγαμε, άλλα του λέγαμε σε άλλα απαντούσε, και το έκανε σκόπιμα, γιατί δεν είναι άνθρωπος μικρόνους», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπεύθυνη για θέματα υγείας του ΣΥΝ Σ. Παπαδόγιαννη, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στη συγκέντρωση τόνισε:

"Η κυβέρνηση έχει μια ρητορική ευαισθησίας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στην πραγματικότητα όμως το μέλλον που επιφυλάσσει στους ψυχικά πάσχοντες και τοξικοεξαρτημένους είναι η επιστροφή στην εποχή των Αθλίων του Ουγκώ. Στους καιρούς των μνημονίων η κοινωνική επανένταξη, η δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια διαγράφονται και ως έννοιες. Αυτοσκοπός της κυβέρνησης είναι η περιστολή στο ελάχιστο των δημοσίων κοινωνικών δαπανών, όπως επιτάσσει η τρόικα και οι τοκογλύφοι - πιστωτές, ακόμη και αν αυτό σημαίνει τη διάλυση όλων των δομών φροντίδας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και τον αποκλεισμό τους από την κοινωνία. Με τον αγώνα σας δεν υπερασπίζετε μόνο τα δικά σας δικαιώματα. Δίνετε φωνή σε αυτούς που δεν ακούγονται. Ο αγώνας για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ είναι ο μόνος δρόμος αντίστασης στον εκβαρβαρισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου