9.26.2011

Σωματείο Εργαζομένων Σισμανόγλειου: απεργία διαρκείας μέχρι την πτώση της κυβέρνησης!

Σωματείο Εργαζομένων Σισμανόγλειου: απεργία διαρκείας μέχρι την πτώση της κυβέρνησης!

Του Νίκου Μαλίνογλου, μέλους ΔΣ σωματείου εργαζόμενων στο Σισμανόγλειο.

Το Δ.Σ του σωματείου των εργαζομένων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου αποφάσισε να καλέσει τα Συνδικάτα σε απεργία διαρκείας προτείνοντας τους να την υιοθετήσουν στο σύνολο τους με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Επίσης αποφάσισε πως δεν πρέπει να πληρώσουμε το χρέος γιατί εμείς δεν χρωστάμε φράγκο και να το πληρώσουν οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο που είναι οι μόνοι που ευθύνονται για όλα αυτά.

Αυτή  την απόφαση έλαβαν σχεδόν ομόφωνα οι παρατάξεις στο ΔΣ(*) μετά από πρόταση της παράταξης μας «Νέα Πορεία» την προηγούμενη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου. Την πρόταση υπερψήφισαν, εκτός από τη «Νέα Πορεία», η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και η ΑΝΑΓΚΙ (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) - δεν την ψήφισε η ΔΑΚΕ η οποία απουσίαζε.

Την απόφαση αυτή θα την αποστείλει και στην ομοσπονδία των εργαζομένων στην Υγεία, την ΠΟΕΔΗΝ καθώς και την ΑΔΕΔΥ, αλλά και σε κάθε άλλο πρωτοβάθμιο σωματείο με στόχο να δυναμώσει η φωνή μας και να ασκηθούν πιέσεις στις κορυφές του συνδικαλιστικού κινήματος.


Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν φτάνει που ήταν οι χαμηλότερα αμειβόμενοι στο δημόσιο τομέα, έχουν υποστεί και τέτοιες μειώσεις στους μισθούς τους που τώρα λένε «φτάνει πια».

Οι κρατήσεις που μας έγιναν τον μήνα Οκτώβριο (λόγω των αναδρομικών, από την αρχή του 2011, κρατήσεων 2% για τους ανέργους, 1% για το ταμείο πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων, και την περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης) και θα συνεχίσουν και τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αγγίζουν για παράδειγμα σε υπάλληλο Τ.Ε. που εργάζεται 15 χρόνια τα 400 Ε σε μηνιαία βάση.

Λόγω των δανείων που λαμβάνουμε όλοι, υπάρχουν εργαζόμενοι που θα πάρουν «μισθούς» των 40 ή 50 € στους επόμενους μήνες… Και δεν φτάνουν όλα αυτά έρχεται και ο έκτακτος κεφαλικός φόρος και το τέλος ακίνητης περιουσίας και το ενιαίο μισθολόγιο που θα μας μειώσει τους μισθούς ακόμα περισσότερο και πάει λέγοντας….

Και δεν είναι μόνο τα ζητήματα τα οικονομικά. Με τις συγχωνεύσεις και τις μειώσεις κλινών ανοίγει ο δρόμος για την εφεδρεία και για τα νοσοκομεία αφού ήδη έχει δημόσια αναγγελθεί ότι οι κυβερνοτροικανοί έχουν συμφωνήσει να κλείσουν τα μισά κρεβάτια των δημόσιων νοσοκομείων και να απολύσουν από το δημόσιο μέχρι και 250.000 εργαζόμενους. Αυτό θα αγγίξει το σύνολο των κατηγοριών και των ειδικοτήτων των εργαζομένων μιας και μοναδικό κριτήριο τους είναι η περιστολή των δαπανών χωρίς να τους κόφτει το τι θα προκύψει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο μας

«η απεργία διαρκείας είναι η μόνη μορφή πάλης που έχει νόημα απέναντι στην πιο σκληρή και απάνθρωπη επίθεση που συνεχίζει η κυβέρνηση προς τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους κλπ…»

»Οι 24ωρες και οι 48ωρες απεργίες δεν αποτελούν απάντηση σε τέτοιου μεγέθους επιθέσεις και δεν πρόκειται ούτε οι εργαζόμενοι να τις ακολουθήσουν ούτε την κυβέρνηση μπορούν να κάμψουν. Οι εργαζόμενοι αντίθετα θα ακολουθήσουν μια τέτοια πρόταση όντας διατεθειμένοι να χάσουν ακόμα και ένα μισθό εάν είναι να δοθεί μια σοβαρή μάχη με προοπτική. Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πάνω από 8 μισθούς με τις περικοπές που έχουν υποστεί. Και ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά οι κυβερνοτροικανοί εάν πρώτα δεν μας ξεκάνουν όλους».

Η απόφαση μας σαν Δ.Σ ήταν επίσης ότι δεν πληρώνουμε την έκτακτη κεφαλική εισφορά και συμμετέχουμε στο κίνημα «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

Η απόφαση μας είναι να μαζέψουμε τα σημειώματα της εφορίας από το σύνολο των εργαζομένων προτείνοντας το να το κάνουν και όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και όλη η κοινωνία…

Τοπικά στο νοσοκομείο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε καθημερινές δίωρες  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε και σε τοπικό επίπεδο με πορείες στους γύρω δρόμους, μοίρασμα ανακοίνωσης κλπ
_________________________
* ΠΑΣΚΕ 5 έδρες, Νέα Πορεία 2, ΔΑΚΕ 1, ΑΝΑΓΚΙ 1
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου