9.28.2011

Ο αγώνας συνεχίζεται - οι επόμενες κινήσεις σωματείων και εργαζομένων


Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας και η δύναμη που αποδείχθηκε ότι έχουμε μας καλεί να συνεχίσουμε με σχέδιο κλιμάκωσης.


Στη συνέλευση του Συντονιστικού που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑ αμέσως μετά την κινητοποίηση στις 23/09 πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις-προτάσεις προς τους εργαζόμενους και τα σωματεία:
  • Ενιαία κινητοποίηση και πρόταση προς τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων για συμμετοχή, είναι η απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 05/10 και η γενική πανελλαδική απεργία στις 19/10.
  •  Πρόταση συντονισμένης συμμετοχής από τους φορείς που έχουν τη δυνατότητα άμεσα, στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 29/09 (3ωρη στάση εργασίας)
  • Πραγματοποίηση συνελεύσεων μέσα στην εβδομάδα σε όλους τους χώρους με στόχο να προκύψουν προτάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις κλιμάκωσης ανάλογα με το χώρο και να συζητηθεί η ιδέα στήριξης  των κινημάτων άρνησης πληρωμής των χαρατσιών που επιβάλλει στην κοινωνία η κυβέρνηση. 
  • Διεύρυνση του μετώπου και σε άλλους χώρους, με συναδέλφους από άλλους κοινωνικούς χώρους (φοιτητές, λαϊκές συνελεύσεις κατοίκων), με στόχο τη διαμόρφωση κοινών αιτημάτων και προτάσεων δράσης.
  • Άμεση ενίσχυση της ομάδας επαφών με συναδέλφους: Συμμετοχή, επαφή και ενημέρωση από τους εκπροσώπους των σωματείων που συμμετέχουν στο συντονιστικό για κινητοποιήσεις που γίνονται σε άλλους χώρους, ώστε να ενισχυθεί η ομάδα συντονισμού και να κινητοποιούμαστε με ταχύτητα για την ακύρωση συνεδριάσεων συμβουλίων φορέων που αποφασίζουν εφεδρείες ή απολύσεις, με την οργάνωση διαδηλώσεων ή καταλήψεων προκειμένου να αποφευχθούν. 
  • Επόμενη συνάντηση του συντονιστικού την Παρασκευή 30/9 στις 17:00 όπου θα συζητηθούν αναλυτικά και θα αποφασιστούν οι τρόποι κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου