9.21.2011

Σε εφεδρεία, συνταξιοδότηση ή απόλυση το 10% των εργαζομένων σε ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΕΠΙΨΥ, ΚΕΕΛΠΝΟ


 


ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

.Το 10% των εργαζομένων μπαίνει σε εργασιακή εφεδρεία

48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο των εργαζομένων σε Κέντρα Πρόληψης, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 ΑΝΩ και φορείς Ψυχικής Υγείας
 
Θηλιά στο λαιμό βάζει η κυβέρνηση στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, τους οποίους καλεί να δώσουν άμεσα λίστες με το 10% του προσωπικού τους, προκειμένου να τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία. Συγκεκριμένα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάλεσε χτες σε έκτακτη σύσκεψη τους εκπροσώπους των διοικήσεων του ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΕΠΙΨΥ, ΚΕΕΛΠΝΟ, απαιτώντας το 10% των εργαζομένων να μπει είτε σε εργασιακή εφεδρεία, είτε να συνταξιοδοτηθεί, είτε να απολυθεί. 
 
To KEΘΕΑ θα αποστείλει επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, με την οποία θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν είναι δυνατή η εργασιακή εφεδρεία, καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά οι προσλήψεις έχουν παγώσει εδώ και τέσσερα χρόνια, με άμεσες συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών στους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους.
.
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους
.Σε 48ωρη απεργία στις 22 και 23 Σεπτέμβρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στους φορείς στο χώρο της πρόληψης, απεξάρτησης και ψυχικής υγείας (Κέντρα Πρόληψης, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 ΑΝΩ, κ.ά.), με αιτήματα την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης για περικοπή 50% των προϋπολογισμών και της εργασιακής εφεδρείας. Στις 22 Σεπτέμβρη, πρώτη μέρα της απεργίας θα γίνουν πολύμορφες κινητοποιήσεις κατά τόπους στις γειτονιές, όπου δραστηριοποιούνται οι φορείς. Στις 23 Σεπτέμβρη θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία προς της Βουλή. «Τσουβαλιάζουν αποασυλοποιημένους ασθενείς και τους στέλνουν πίσω στα ψυχιατρεία, οι τοξικοεξαρτημένοι αφήνονται απροστάτευτοι με ένα φιξάκι μεθαδόνης στο χέρι χορηγία του κράτους - ναρκέμπορου. Στο όνομα της δημοσιονομικής κρίσης, που δεν προκαλέσαμε εργαζόμενοι και λήπτες, συντελείται ένα έγκλημα», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Αναδημοσίευση από τα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου