9.29.2011

Ο σύλλογος φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στο πλευρό των εργαζομένων στη Ψυχική Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια


Ο σύλλογος φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην γενική συνέλευσή (23-9-2011) του αποφάσισε ομόφωνα την στήριξη του εν λόγω ψηφίσματος των φοιτητών Ψυχολογίας του ΑΠΘ και τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στη Ψυχική Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια, θεωρώντας δίκαιο τον αγώνα και τα αιτήματά τους:


Με χτεσινό (14.9.11) ψήφισμα της μαζικής Γενικής τους Συνέλευσης, η οποία αποφάσισε συνέχιση της κατάληψής τους, οι φοιτητές Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσ/νίκη δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στη Ψυχική Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια.

Ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών Ψυχολογίας του ΑΠΘ


Το τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες της πιο βάρβαρης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια σε ότι έχει απομείνει στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου οικονομικών ο προϋπολογισμός για το 2011 περικόπτεται κατά 50% για τις δομές ψυχικής υγείας γεγονός που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή οι μονάδες καλούνται να επιβιώσουν χωρίς να μπορούν να καλύψουν μισθούς και έξοδα λειτουργίας.

Το μέλλον είναι πιο αβέβαιο από ποτέ για τις περισσότερες μονάδες, οι εργαζόμενοι είναι ένα βήμα πριν την ανεργία ή την εργασιακή εφεδρεία και οι λήπτες των υπηρεσιών κινδυνεύουν από στιγμή σε στιγμή να βρεθούν στο δρόμο κυριολεκτικά φλερτάροντας με την υποτροπή.

Απέναντι σ' αυτή τη βάναυση επίθεση σωματεία εργαζομένων και ληπτών στην Αθήνα έχουν προχωρήσει σε συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, καλούν όλους τους συλλόγους να δραστηριοποιηθούν και να ενταχθούν σε έναν αγώνα διαρκείας.

Εμείς ως σύλλογος φοιτητών ψυχολογίας, ως μελλοντικά άνεργοι σε αυτόν τον κλάδο που προσπαθούν να διαλύσουν πρέπει να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους, να στηρίξουμε τον αγώνα τους και μέσα από αυτό το ψήφισμα και έμπρακτα και να διεκδικήσουμε μαζί τους τα αυτονόητα.

- να καταργηθεί η απόφαση περικοπής του προϋπολογισμού

- να μη μείνει κανένας ψυχικά ασθενής στο δρόμο

- να μη μείνει κανένας άνεργος στην ψυχική υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου