9.28.2011

Απάντηση Συντονιστικού σε Ελευθεροτυπία: "Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, με χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό"


Συντονιστικό Φορέων ψυχοκοινωνικής φροντίδας

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβρη 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»


Αγαπητή «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»,

Στο φύλλο σου της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου 2011, διαβάσαμε άρθρο με τίτλο: «11 ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Θέλουν να παίρνουν απευθείας από την Ε.Ε. τα κονδύλια».

Μάλιστα, η εισαγωγική παράγραφος του εν λόγω άρθρου έχει ως εξής: «Η πρόταση να συγκροτηθεί επιτροπή από ειδικούς φορέων της ψυχικής υγείας, η οποία θα αποταθεί στην Ε.Ε. και θα ζητήσει -όπως συνέβαινε και το 1991, όταν ξεκίνησε η αποασυλοποίηση- να παίρνει κατευθείαν τα κονδύλια που προορίζονται για τους ψυχικά πάσχοντες χωρίς παρέμβαση του κράτους, το οποίο έχει αποδειχθεί «κακός διαχειριστής» των χρημάτων της Ε.Ε., προωθείται από το Συντονιστικό εργαζομένων στην υγεία και την ψυχοκοινωνική φροντίδα».

Ως Συντονιστικό των Εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια και την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων, καταγγέλλουμε ως ψευδή όλα τα προαναφερόμενα και συγκεκριμένα τονίζουμε ότι: Ποτέ δεν συζητήθηκε στις Συνεδριάσεις του Συντονιστικού, πολύ περισσότερο δεν αποφασίστηκε, πως οι εργαζόμενοι θέλουμε «να παίρνουμε απ’ ευθείας από την Ε.Ε. τα κονδύλια», πως θέλουμε να συγκροτηθεί επιτροπή «ειδικών», πως το κράτος «έχει αποδειχθεί κακός διαχειριστής των χρημάτων της Ε.Ε.».

Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι που συναποφασίζουμε στο Συντονιστικό αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, με χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από «έκτακτες επιχορηγήσεις» της Ε.Ε. ή οποιουδήποτε άλλου εθνικού ή υπερεθνικού ελεήμονος Φορέα.
Όπως ρητά αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Συντονιστικού, με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 2011,

« •    Υπερασπιζόμαστε την ποιότητα και το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών για όλους όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη».

Αγαπητή «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»,

Σου ζητούμε να διορθώσεις το λάθος, που αδικεί και την αποδεδειγμένη ευαισθησία σου για τα ζητήματα υγείας και πρόνοιας και τους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και των ληπτών των υπηρεσιών μας, προσφέροντας μια απ’ τις φιλόξενες σελίδες σου για ολόκληρη την επιστολή μας.

Σ’ ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Οι Συμμετέχοντες στο Συντονιστικό Φορείς Εργαζομένων:

- Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο.)
- Σωματείο Εργαζομένων Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. (Σ.Ε.Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.)
- Σωματείο Εργαζομένων στο Περιβολάκι
- Εργαζόμενοι Μονάδας Απεξάρτησης «18ΑΝΩ»
- Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων
- Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ
- Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής  (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ.- Δαφνί/ Δρομοκαΐτειο/ Αιγινήτειο/ Νταού Πεντέλης)
- Σωματείο Εργαζομένων Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ψυχαργώς» Αττικής
- Σωματείο Εργαζομένων Σ.Ι.Κ.Φ. Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας
- Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Θεσσαλονίκης
- Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου