11.07.2012

Γιατροί: διεστραμμένα μυαλά αυτά που σκέφτηκαν το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

αναδημοσίευση από το left.gr

«Μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις (...)με τις νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς. Ενώ η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 30% και ο μισός πληθυσμός δεν διαθέτει πλέον υγειονομική κάλυψη προτίθενται να ψηφίσουν «εισιτήριο» 25 ευρώ για κάθε άνθρωπο που πάσχει και έχει ανάγκη νοσηλείας», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών σε δήλωσή του. Και προσθέτει: «οι Νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υλοποιήσουν την απόφαση της ΟΕΝΓΕ και ν΄ ανοίξουν τα Νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους»


Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ:

«Μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν τις νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς.

Ενώ η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 30% και ο μισός πληθυσμός δεν διαθέτει πλέον υγειονομική κάλυψη προτίθενται να ψηφίσουν «εισιτήριο» 25 ευρώ για κάθε άνθρωπο που πάσχει και έχει ανάγκη νοσηλείας. Στον ίδιο ασθενή θα κοστολογήσουν και τη νοσηλεία του σύμφωνα με τα υπέρογκα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) και σε περίπτωση που αδυνατεί να καταβάλλει το κόστος θα στείλουν το λογαριασμό στο Δημόσιο Ταμείο, ώστε να γίνει αναγκαστική είσπραξη ή κατάσχεση της περιουσίας του!

Εν ολίγοις επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ΄ οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια.

Γι αυτό και οι Νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υλοποιήσουν την απόφαση της ΟΕΝΓΕ και ν΄ ανοίξουν τα Νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και στη συνέχεια περισσότερες μέρες της εβδομάδας, ζητώντας τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε να υλοποιήσουμε αυτό το δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Καλούμε όσες και όσους βουλευτές έχουν διατηρήσει έστω και ψήγματα επίγνωσης για την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την κοινωνία εξαιτίας των δύο προηγούμενων Μνημονίων να καταψηφίσουν σήμερα στη Βουλή τα ολέθρια μέτρα που θα μετατρέψουν τη χώρα μας σε απέραντο κρεματόριο.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ »

Διαβάστε σχετικά:

25 ευρώ για εισαγωγή στο νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου