11.02.2012

Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία στις 6-7 Νοεμβρίου



ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Αν θέλουν να διαλύσουν την Ψυχική Υγεία...
Αν θέλουν να καταδικάσουν τους λήπτες των υπηρεσιών και τις οικογένειες τους...
Αν θέλουν να κλείσουν τις δομές μας...
Αν θέλουν να μας απολύσουν και να χτυπήσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα μας στην εργασία και σε μια αξιοπρεπή ζωή...


ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ


Συνάδελφοι,

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράματα ας κάτσουμε να σκεφτούμε αν έχουμε πια τίποτα να χάσουμε εκτός από μια ηγεσία σε ένα υπουργείο που το μόνο που έχει κάνει είναι να σπρώχνει την Ψυχική Υγεία στο γκρεμό μέρα με τη μέρα κυριολεκτικά.

Είπανε ότι δεν θα κλείσουν δομές, κι όμως κλείνουν το Περιβολάκι 1 και το Περιβολάκι 2

Είπανε ότι θα κάνουν ότι μπορούν να βρεθούνε χρήματα για το 2012, αλλά τελικά παραδέχθηκαν ότι «δεν υπάρχει σάλιο», όπως μάθαμε δια στόματος Φ. Σκοπούλη

Είπανε ότι θα μας σώσει το 2% των προμηθειών του ΥΥΚΑ, αλλά για το 2012 το ποσό αυτό είναι μόνο 12εκ. και αυτά πουθενά ακόμα, για το δε 2013 το αντίστοιχο ποσό στον προϋπολογισμό είναι 0(!)

Είπανε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, κι όμως 43 συνάδελφοι είναι στον αέρα,  ενώ για όσους έχουν απολυθεί σε διάφορες δομές κανείς από αυτούς που τους έδιωξαν δε κλήθηκε να λογοδοτήσει

Κάποιοι χώροι είναι ήδη σε επίσχεση, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα ώστε να μπουν περισσότεροι χώροι σε κινητοποιήσεις διαρκείας.

Είναι σημαντικό η 48ωρη γενική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα να είναι μαζική. Από τη μία πάνε να περάσουνε μέτρα εργασιακά, φορολογικά κτλ που θα διαλύσουν εντελώς την κοινωνία. Από την άλλη δεν πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στους εργατοπατέρες μεγαλοσυνδικαλιστές να δουν μια άμαζη συγκέντρωση ως δικαιολογία ώστε να μην καλέσουν νέες κινητοποιήσεις «γιατί ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ή δεν συμμετέχει». Έτσι να δώσουμε το σύνθημα στο δρόμο για κινητοποίηση και απεργίες διαρκείας και για μια ημέρα πανευρωπαϊκής απεργίας των χωρών του νότου(Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία) αλλά και της Ιρλανδίας που βρίσκεται και αυτή κάτω από την μπότα του ΔΝΤ. Σε Πορτογαλία και Ισπανία έχει ήδη παρθεί απόφαση για μια τέτοια συντονισμένη απεργία στις 14 Νοέμβρη. Ας μη μείνουμε αμέτοχοι!

Τις τελευταίες μέρες ζούμε επίσης μια προσπάθεια ολοκληρωτικής φίμωσης όσων δημοσιογράφων (Βαξεβάνης, Αρβανίτης, Κασίμη) λένε ελευθέρα τη γνώμη τους και προσπαθούν να εκθέσουν τα ψέματα και τα σκάνδαλα της τωρινής τρικομματικής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να φιμώνονται όσοι παλεύουν για να πληρώσουν όσοι πραγματικά έχουν κατακλέψει την κοινωνία και τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συμμετέχουμε όλοι μας ενεργά και δυναμικά στη 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Υ.Υ.Κ.Α. την ΤΡΙΤΗ 6/11 10.30πμ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11 ΣΤΙΣ 5.00μμ ΣΤΑΔΙΟΥ & Κ. ΣΕΡΒΙΑΣ


Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ
ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ


Σωματεία Εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου