11.06.2012

Νέα Πορεία Σισμανόγλειου: απεργία διαρκείας για να πέσει η κυβέρνηση

Νέα Πορεία Σισμανόγλειου: απεργία διαρκείας για να πέσει η κυβέρνηση και να φύγουν οι βάρβαροι Τροϊκανοί

Η συνδικαλιστική παράταξη «Νέα Πορεία» που δραστηριοποιείται στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται η απόλυτη ανάγκη το εργατικό κίνημα να χρησιμοποιήσει όλα του τα όπλα στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και τα νέα μέτρα. Απέναντι σε ένα γενικευμένο απεργιακό ξεσηκωμό, με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί. Και είναι καθήκον των συνδικαλιστών της βάσης και των μαχητικών σωματείων και Ομοσπονδιών να μπουν μπροστά για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ανακοίνωση:

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

O οδοστρωτήρας με τον οποίο κινείται κατά πάνω μας η Τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) δεν θα σταματήσει εάν εμείς οι εργαζόμενοι δεν τους σταματήσουμε. Η λυσσαλέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει δεν θα έχει τέλος παρά μόνο εάν καταφέρουν και μας ισοπεδώσουν ή αν καταφέρουμε εμείς και τους σταματήσουμε. Δεν πρόκειται να κάνουν πίσω εάν δεν κατεδαφίσουν το σύνολο των κατακτήσεων μας ως εργαζόμενοι που με αγώνες και αίμα κατακτήσαμε τον τελευταίο αιώνα.
Τα σχέδια τους είναι να συνθλίψουν τα δημόσια νοσοκομεία, να κλείσουν το μεγαλύτερο μέρος τους και να απολύσουν την πλειοψηφία των εργαζόμενων, αντικαθιστώντας τους με άλλους που δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα και θα εργάζονται δωρεάν. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία μιας ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που όταν θα διεκδικεί τα εργασιακά της δικαιώματα θα τιμωρείται υποδειγματικά και θα απολύεται. Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις στοχεύουν στη διάλυση του υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος και προσπαθούν να εδραιώσουν την παρουσία των «γνωστών» εκείνων συνδικαλιστών, που τόσα χρόνια κέρδιζαν τις θέσεις τους στα σωματεία και τα συνδικάτα με τον εκφοβισμό των συναδέλφων, πουλώντας εκδουλεύσεις και σπέρνοντας τον τρόμο!!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ του Σισμανογλείου, ΕΜΕΙΣ πρώτοι δεχόμαστε τις αλλαγές των «συγχωνεύσεων», δηλαδή το κλείσιμο των νοσοκομείων που θα επιφέρει με μαθηματική ακρίβεια την απόλυση προσωπικού, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
[…]
Η επιστράτευση του βαρύ οπλισμού του λαού, που δεν είναι άλλος από τον μαζικό ,ενωτικό, αγώνα διαρκείας με απεργία διαρκείας και καταλήψεις, είναι η μοναδική απάντηση σε αυτή τη κυβέρνηση, ώστε να διώξουμε τους ντόπιους και ξένους εισβολείς.
Έστω και αυτή τη έσχατη στιγμή είναι αναγκαίο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να ΥΟΘΕΤΉΣΟΥΝ το πρόγραμμα δράσης που μια σειρά ομοσπονδίες και σωματεία ( ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ, κλπ) αποφασίζουν ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ δηλαδή την απεργία διαρκείας, μέχρι να αναγκάσουμε τους εφαρμοστές των πιο βάρβαρων μέτρων που έχουν ποτέ εφαρμοστεί, να εξαφανιστούν από τη χώρα μας.
Ποιος αμφιβάλει ότι μπορεί να κρατηθεί με απεργίες γενικευμένες πάνω από μία εβδομάδα μια κυβέρνηση που παραπαίει και είναι έτοιμη από μόνη της να καταρρεύσει;
Ποιος αμφιβάλει ότι εάν ήθελαν οι ηγεσίες των συνδικάτων θα μπορούσαν εν μία νυκτί να απελάσουν τους τροικανούς και τα ντόπια τσιράκια τους;
Επειδή όλοι μας γνωρίζουμε ότι για άλλη μια φορά οι ηγεσίες των συνδικάτων αποτελούν τη σανίδα σωτηρίας του συστήματος και δεν πρόκειται να πάρουν μια τέτοια πρωτοβουλία, το καθήκον αυτό πέφτει στις πλάτες, των πιο μαχητικών εργαζομένων, των πιο μαχητικών και προοδευτικών συνδικάτων που θα τραβήξουν μπροστά, και θα εκμηδενίσουν τους καρεκλοκένταυρους αυτούς συνδικαλιστές που στους χώρους εργασίας μας επί πολλά χρόνια συνδιοικούν και τρομοκρατούν.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΩΡΑ 10.30 Π.Μ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου