11.29.2012

Ανακοίνωση Συντονιστικού Πρωτοβαθμιών Σωματείων Νοσοκομείων,Επιτροπών Αγώνα και Υγειονομικών

                                                                                                                                                               ΤΡΙΤΗ 26/11


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Τηλ. επικοινωνίας 6945677808, 6970055160


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 26-11-2012 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων νοσοκομείων επιτροπών αγώνα και εργαζομένων στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα. Παραβρέθηκαν μέλη Δ.Σ., συνδικαλιστές, επιτροπές αγώνα και υγειονομικοί από 10 νοσοκομεία της Αττικής. Στη συνέλευση παρευρέθηκε και χαιρέτησε εκπρόσωπος από τους διοικητικούς του Ε.Κ.Π.Α. 

Κοινή παραδοχή ήταν ότι μετά την ψήφιση του μνημονίου 3 από την ¨Συντριπτική πλειοψηφία¨ των συν 3 βουλευτών της ντόπιας ΤΡΟΙΚΑΣ Σαμαρά Βενιζέλου, Κουβέλη, έρχεται η πραγματική σύγκρουση με την εφαρμογή του βήμα το βήμα, μέτρο το μέτρο με αιχμή αυτή τη στιγμή τις απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα. 

Η αντίσταση με καταλήψεις και απεργίες από τους εργαζόμενους των δήμων, των υπουργείων και των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων φουντώνει και δείχνει πως τα σχέδια των ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ μπορούν  να ακυρωθούν στην πράξη. Στόχος μας είναι να συντονίσουμε τη δράση μας με όλα αυτά τα κομμάτια που παλεύουν τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι και τα νοσοκομεία βρίσκονται στο στόχαστρο, με το λουκέτο που ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση σε πάνω από 50 νοσοκομεία μέχρι το Γενάρη του 2013. Μαζί με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις κλινικών, κρεβατιών στο ΕΣΥ ετοιμάζονται να καταργήσουν χιλιάδες οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα να απολυθούν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μέσα στο 2013. Ενώ συνεχίζονται οι θηριώδεις περικοπές στη χρηματοδότηση του ΕΣΥ και στους μισθούς, τα απλήρωτα δεδουλευμένα και οι τεράστιες ελλείψεις στη λειτουργία των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου για να μην περάσει αυτή η βαρβαρότητα στην υγεία. 

Αγκαλιάζουμε την πρωτοβουλία των συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομείων της επαρχίας (Ικαρία, Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Άρτα) και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις με γενικές συνελεύσεις, Δ.Σ, επιτροπές αγώνα, περιοδείες  για να μαζικοποιήσουμε την πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση των νοσοκομείων την Παρασκευή 30-11-2012 13:00 στο Υπουργείο Υγείας (Παναττική 3ώρη στάση εργασίας και 24ωρη απεργία ΠΟΕΔΗΝ) ενάντια στα κλεισίματα και την υποβάθμιση νοσοκομείων.
Αξιοποιούμε την ευκαιρία και απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα για τη διενέργεια πανελλαδικού συντονισμού νοσοκομειακών την Παρασκευή 30-11-2012 στις 15.30 σε χώρο που θα ανακοινωθεί με στόχο τον κοινό προγραμματισμό κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα.  

Καλούμε  την ΑΔΕΔΥ στο Γ.Σ. την Δευτέρα 3/12 να κηρύξει 48ωρη απεργία για όλο το Δημόσιο και να κλιμακώσει με επαναλαμβανόμενες απεργίες για να μην περάσουν οι απολύσεις και οι περικοπές.  

Καλούμε  ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ να προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση για να βγούνε και τα νοσοκομεία δίπλα στους χώρους που αγωνίζονται να σταματήσουν τις απολύσεις και τις περικοπές.


ΟΛΟΙ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11, 1μμ στο ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ


ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
                                                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου