11.16.2012

Παρέμβαση των εργαζόμενων της Κινητής Μονάδας Μετάβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεφαλονιάς

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς - Ζακύνθου και Ιθάκης, καθώς και η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Μετάβαση” παρευρεθήκαμε την Τρίτη 13/11/12 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεφαλονιάς με θέμα την Υγεία στο Νομό.

Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΜΨΥ, όπως και συνολικά ο χώρος της Ψυχικής Υγείας, λόγω της πολιτικής της απαξίωσης και της υποχρηματοδότησης των δημόσιων παροχών υγείας.

Η παρέμβασή μας αυτή εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεών μας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2011.

Καλέσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει τη σοβαρή ευθύνη που του αναλογεί και να μην επιτρέψει το κλείσιμο της ΚΜΨΥ, καθώς οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θ' αποτελούν ανοιχτή πληγή για όλη την κοινωνία το επόμενο διάστημα.
 

Καταλήξαμε ότι: “η μη συνέχιση λειτουργίας της ΚΜΨΥ θα φέρει την τοπική κοινωνία αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα των αυξανόμενων ψυχιατρικών υποτροπών και νοσηλειών και της απώλειας ενός σημαντικού κυττάρου προαγωγής της ψυχικής υγείας στον τόπο μας”.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να συνεχίσει να είναι δίπλα μας στον δίκαιο αγώνα μας, κάνοντας πράξη το “ένας για όλους και όλοι για έναν!
 

Αργοστόλι, 15/11/12

Οι Εργαζόμενοι της ΚΜΨΥ
Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου