11.21.2012

Ποιοί απεργούν σήμερα

Ένα απεργιακό δελτίο - σύνοψη των κινητοποιήσεων από την Αυτόνομη Παρέμβαση
Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Καταλήψεις στις Διοικητικές υπηρεσίες και κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα σήμερα στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αιγαίου, Πάντειο και στα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Πατρών, Ηρακλείου.
Απεργούν ακόμα με απόφαση για 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικήςκαι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κτίριο της Διοίκησης (Κατεχάκη 54), οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και στη Γραμματεία Δημοσίων Έργων και στη Γραμματεία Δημοσίων Έργων πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από κτίριο του ΥΠΕΚΑ (Αμαλιάδας 17) και έξω από κτίριο του ΥΠΕΚΑ (Αμαλιάδας 17) αλλά και οι υπάλληλοι που ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο Υπουργείο Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ) καθώς και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).
Στάση εργασίας πραγματοποίησαν ως τις 11:00 οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Υγείαςκαι στη συνέχεια Γενική Συνέλευση.
Καταλήψεις και κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες σχεδόν αποκεντρωμένες Περιφερειακές Διοικήσεις (Ν. Αιγαίου, Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας) ενώ σε κατάληψη βρίσκονται οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας.
Οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αποφάσισαν 4ωρη στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη το πρωί η οποία συμπληρώνει την 4ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ και μετατρέπεται σε 24ωρη Απεργίακαι έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή στις 8:30 το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διοίκησης (Κατεχάκη 54).
Την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για αύριο Πέμπτη το πρωί η οποία συμπληρώνει την 4ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ και μετατρέπεται σε 24ωρη Απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και στη Γραμματεία Δημοσίων Έργων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε για ΤΕΤΑΡΤΗ 21, ΠΕΜΠΤΗ 22 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 συνέχιση των καταλήψεων Δημαρχείων και Δημοτικών Κτιρίων Συμμετοχή στην 4ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 22/11 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, στις 10.30 το πρωί θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Επίσης καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. την ύστατη στιγμή ουσιαστικής διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποδείξει εμπράκτως την στήριξή της στους υπό απόλυση εργαζομένους παίρνοντας αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των Υπηρεσιών των Δήμων.
Δίωρες διακοπές και συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι Δικαστικού υπάλληλοι των Δικαστηρίων Αθηνών χθες και σήμερα ενάντια στον νέο Πολυνόμο, αν και εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα. Δίωρη διακοπή και συγκέντρωση θα επαναληφθούν και αύριο.
Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Γεωργίας για να αποφασίσουν συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αυριανή τετράωρη στάση και στις κινητοποίησης των κλάδων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου