11.06.2012

Σωματεία Εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία: Κλιμάκωση των επισχέσεων - Συγκέντρωση στο ΥΥΚΑ την Τρίτη 13/11

            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
6/11/12


Τη Δευτέρα 5/11/12 στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων εργαζομένων και σωματείων του χώρου της ψυχικής υγείας, όπου συζητήθηκε η εξαθλιωμένη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές, οι εργαζόμενοι και οι λήπτες των υπηρεσιών.

Η απαξιωτική στάση και η κωλυσιεργία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να προβεί σε άμεση επίλυση των οικονομικών αιτημάτων των εργαζομένων για διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δομών και την καταβολή των δεδουλευμένων έχει ωθήσει αρκετούς εργαζόμενους σε επίσχεση εργασίας.

Η απάντηση μας στην αδιαφορία των αρμόδιων πρέπει να είναι μαζική και δυναμική. Έως τη Δευτέρα 12/11/12, συντονισμένα, και άλλοι χώροι θα διεκδικήσουν με αυτό τον τρόπο πανελλαδικά την αύξηση του ποσού που δεν έχει διατεθεί για το 2012.

Σημείο συνάντησης όλων των χώρων που έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας θα γίνει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Τρίτη 13/11/12, με κάλεσμα στα πλαίσια 24ωρης απεργίας σε όλες τις δομές και τους εργαζόμενους στην ψυχική υγεία, για συλλογική διαμαρτυρία στις 10:00 το πρωί.

Στις 13:00 θα γίνει ανοιχτή συνάντηση όλων των εργαζομένων σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η μαζική και δυναμική παρουσία όλων των εργαζομένων, των ληπτών των υπηρεσιών, των οικογενειών και της κοινωνίας είναι απαραίτητη στη διεκδίκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων μας.



Σωματεία Εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου