12.13.2011

Αγώνας διαρκείας και το 2012 ενάντια στη διάλυση του κράτους πρόνοιας και της κοινωνίας


09/12
Ενημερωτικό Συντονιστικού

Την Παρασκευή 09/12 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συντονισμού Εργαζομένων και Απολυμένων στην Ψυχική Υγεία-Πρόνοια και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων. Συζητήθηκαν οι σημαντικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων στην Ειδική Αγωγή και  η ανάγκη για νέο σχεδιασμό καθώς η νέα χρονιά μας φέρνει να δίνουμε τη μάχη για τις δομές, τις υπηρεσίες και τις δουλειές μας πλάι-πλάι με ακόμα περισσότερους εργαζόμενους και λήπτες. 

Χαιρετίζουμε τον δυναμικό αγώνα της Ειδικής Αγωγής και θα επιδιώξουμε να συντονίσουμε τα βήματα μας από δω και πέρα. Ήδη η πίεση των κινητοποιήσεων έφεραν κάποιες πρώτες δεσμεύσεις από το ΥΥΚΑ για χρήματα που θα καλύψουν ένα ελάχιστο μέρος των χρωστούμενων και των ελλείψεων. Είναι ένα πρώτο βήμα μπροστά στη δύσκολη συνέχιση του αγώνα. 

Δεν μπορούμε να αφήσουμε κανένα χώρο να μάχεται μόνο του. Όλοι χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την έμπρακτη αλληλεγγύη όλων. Δίνουμε και θα δώσουμε και το 2012 έναν αγώνα διαρκείας ενάντια στη διάλυση του κράτους πρόνοιας και της κοινωνίας.

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη συνελεύσεις και δ.σ. σωματείων που συμμετέχουν με στόχο την εξουσιοδότηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στο συντονιστικό για να προκηρυχθούν νέες κινητοποιήσεις από τη νέα χρονιά.

Το Συντονιστικό κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις-προτάσεις:

-          Συμμετοχή αντιπροσωπείας του Συντονιστικού στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής στις 15/12 ώρα 13.00 στην Πρώην Αμερικάνικη Βάση  Ελληνικού, όπου στεγάζεται ο «Ερμής», ως συμπαράσταση στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

-          Ομάδα κειμένου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φορείς μας με στόχο τη δημοσιοποίηση, το μοίρασμα σε μελλοντικές κινητοποιήσεις και την εξήγηση προς τους άλλους εργαζόμενους και την κοινωνία της σπουδαιότητας της δουλειάς και των συνεπειών της καταστροφής της.

-          Ομάδα επαφών με ΜΜΕ για την προώθηση των θέσεων και αιτημάτων του συντονιστικού και των σωματείων με βάση το συγκεκριμένο κείμενο και μέχρι τις νέες κινητοποιήσεις που θα έρθουν.

-          Ως προθεσμία για την οργάνωση και εκτέλεση των παραπάνω μπαίνει η επόμενη συνέλευση του Συντονιστικού στις 13/01/12 όπου θα συζητηθεί ένα ευρύτερο σχέδιο δράσης για τη νέα χρονιά.

-          Ψήφισμα του συντονιστικού για την τραμπούκικη επίθεση και ξυλοδαρμό του συνδικαλιστή-προέδρου των εργαζομένων στο Αττικό Μετρό Α.Σταματόπουλο.

-          Αντιπροσωπεία του Συντονιστικού θα παρευρεθεί την Παρασκευή 16/12 στις 7.30μμ στην Ελληνική Χαλυβουργία, 20όχλμ. Αθηνών-Κορίνθου για συμπαράσταση στους απεργούς εργάτες.

-          Επόμενη ανοιχτή συνέλευση συντονιστικού Παρασκευή 13/01.


Συντονισμός Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου