6.19.2013

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Ψυχικής Υγείας - Ειδικής Αγωγής - Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων από το κατειλημμένο κτήριο της ΕΡΤ

  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Συνεδρίασε σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου στο κατειλημμένο κτήριο της ΕΡΤ το Συντονιστικό εργαζομένων απολυμένων στην ψυχική υγεία, την ειδική αγωγή και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Όλοι εμείς δουλεύουμε για πολλούς μήνες απλήρωτοι σε δομές που τις κρατάμε ανοιχτές λόγω του διαρκούς αγώνα μας, καθώς η κυβέρνηση τις απαξιώνει συνεχώς με τη χρόνια υποχρηματόδοτηση, το κλείσιμο τους και τις απολύσεις. Αρκετοί από μας βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας, ενώ άλλοι πραγματοποιήσαμε την κατάληψη του ΟΚΑΝΑ για περίπου 2 μήνες. Όλοι μας βρισκόμαστε στην κατάληψη της ΕΡΤ από την πρώτη μέρα γιατί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων σε αυτήν.

    Τα 3 τελευταία χρόνια ζούμε μια ιδιότυπη χούντα που έχει βγάλει στους δρόμους τα τανκς της ανεργίας, των πενιχρών μισθών, των απολύσεων και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, επιστρατεύει εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και καθηγητές πριν καν απεργήσουν, κλείνει σχολεία, νοσοκομεία και πανεπιστήμια, ξεπουλάει τα λιμάνια, το νερό, τη ΔΕΗ, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και πολλά άλλα, απαγάγει κατοίκους από τις Σκουριές και Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες, οδηγεί πολίτες στην αυτοκτονία και εκβιάζει  με φυλάκιση ή κατάσχεση της ζωής μας  και αποφασίζει και διατάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ.

   Η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει θεραπεία σοκ στην ΕΡΤ πιστεύοντας ότι ο κόσμος θα σταθεί απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν υπολόγιζε όμως την αλληλεγγύη που θα ξεσήκωνε η κίνηση τους να απολύσουν χιλιάδες κόσμου σε μια νύχτα και να κατεβάσουν το διακόπτη στην ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι κατάλαβαν ότι με τη ίδια ευκολία με  μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου  μπορούν να κατεβάσουν το διακόπτη και στην ψυχική υγεία, μπορούν να κλείσουν την ειδική αγωγή, μπορούν να βάλουν λουκέτο σε κέντρα πρόληψης και δομές απεξάρτησης αφήνοντας χιλιάδες άνεργους πίσω τους. 

   Η κατάλυση της δημοκρατίας και η κυριαρχία του αυταρχισμού δεν έγινε με το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση, απλά τώρα αποκαλύφθηκε γιατί επιτέλους η ενημέρωση πέρασε στα χέρια των εργαζομένων. Πρώτη φορά είδαμε πως είναι πραγματικά η δημόσια ραδιοτηλεόραση και πως είναι να βρίσκεται στα χέρια του κόσμου. Κανείς από μας δεν υπερασπίζεται την ΕΡΤ ή τη ΝΕΡΙΤ των βυσμάτων, των υπέρογκων μισθών των διευθυντικών στελεχών και την ΕΡΤ που μετέδιδε κυρίως την κυβερνητική γραμμή. Χρειαζόμαστε όμως μια ΕΡΤ ανοιχτή στο λαό και κοντά στους αγώνες μας. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά και τασσόμαστε κατά των απολύσεων, είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Ίσα ίσα που ζητάμε την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την επαναλειτουργία των δομών στις οποίες αυτοί δούλευαν. Γιατί όσο οι επιταγές του μνημονίου και του ΔΝΤ ακολουθούνται τόσο πιο πολύ γενικεύεται η φτώχεια.

    Το success story του Σαμαρά τσακίζεται σήμερα στην ΕΡΤ. Ο αγώνας για να παραμείνει ανοιχτή είναι συμβολικός και αφορά όλους μας. Πρέπει να ρίξουμε μαύρο στην τρικομματική κυβέρνηση και να ανατρέψουμε τα μνημόνια. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης τους. Ο αγώνας στους φορείς μας για να παραμείνουμε ανοιχτοί και να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες συνεχίζεται. Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους μέσα από τα κλαδικά και επιχειρησιακά τους σωματεία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΕΛΕΓΧΟ.

                             Συντονισμός εργαζομένων - απολυμένων ψυχικής υγείας,
                                   ειδικής αγωγής και κατά των εξαρτήσεων.

                                                http://syntergpsyex.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου