6.20.2013

Κινητοποιήσεις στις 27/6 στο χώρο της Υγείας


Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, εξήγγειλε για την ερχόμενη Πέμπτη 27/6 η ΠΟΕΔΗΝ, αντιδρώντας στο κλείσιμο και στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ενώ παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11, έξω από το υπουργείο Υγείας για την Αθήνα, και για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας γίνεται λόγος για «μαγείρεμα» των οργανισμών των Νοσοκομείων, «με προφανή μεθόδευση την περαιτέρω μείωση τμημάτων, κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν την έκδοση οργανισμών που να καλύπτουν τις υφιστάμενες δραστηριότητες, το προσωπικό που
υπηρετεί και να δίνουν προοπτική ανάπτυξης στο ΕΣΥ, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και εξόφληση των δεδουλευμένων, νυχτερινών και αργιών.

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, εξήγγειλε για την ερχόμενη Πέμπτη 27/6 η ΠΟΕΔΗΝ, αντιδρώντας στο κλείσιμο και στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ενώ παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11, έξω από το υπουργείο Υγείας για την Αθήνα, και για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών. Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας γίνεται λόγος για «μαγείρεμα» των οργανισμών των Νοσοκομείων, «με προφανή μεθόδευση την περαιτέρω μείωση τμημάτων, κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν την έκδοση οργανισμών που να καλύπτουν τις υφιστάμενες δραστηριότητες, το προσωπικό που υπηρετεί και να δίνουν προοπτική ανάπτυξης στο ΕΣΥ, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και εξόφληση των δεδουλευμένων, νυχτερινών και αργιών. - See more at: http://www.thepressproject.gr/article/44376/Kinitopoiiseis-aurio-sto-xoro-tis-Ugeias#sthash.DcvFk97r.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου